Appenzell 2G Grill raclette
- Grill raclette
- 600 watt
- Czarny
-
Uwaga: chodzi o rozpakowany artykuł lub artykuł z drobnymi uszkodzeniami opakowania. Pełna funkcjonalność produktu została sprawdzona. Oferujemy 2 lata gwarancji.185,99 złRRP: 319,90 zł
-
Produkt, który był testowany lub krótko używany przez klienta. Na produkcie mogą być widoczne jedynie drobne ślady zużycia, takie jak zadrapania. Oryginalne opakowanie może być lekko uszkodzone lub wymienione na inne. Produkt posiada wszystkie oryginalne funkcje i został odpowiednio przetestowany podczas użytkowania. Oferujemy 2-letnią gwarancję.174,99 złRRP: 319,90 zł
- Dostępny natychmiast!
- Czas dostawy: 5 - 7 dni
- Ekspresowa dostawa
- 14 dni na zwrot
Zalety
Profesjonalny zestaw do raclette z wykończeniem metalik, do tradycyjnego zapiekania potraw w oparciu o nowoczesną technikę
Prosta obsługa z uchwytem obrotowym do regulacji wysokości płyty grilla
Grzałka o mocy 600 W do błyskawicznego otrzymywania kremowego sera
Szczegóły dot. produktu
Idealnie połączenie tradycji i techniki: Grill raclette Klarstein Appenzell 2G to doskonałe rozwiązanie na udany wieczór z przyjaciółmi, sąsiadami, partnerem lub całą rodziną.
Grill raclette Klarstein Appenzell 2G potrafi wyczarować perfekcyjnie roztopiony ser z pyszną, złocistą warstewką. Bez wielkiego wkładu pracy możesz relaksować się podczas kulinarnego wieczoru z bliskimi, a chwile te z pewnością na długo pozostaną w twej pamięci.
Korzystaj z zestawu raclette w tradycyjny sposób: Szlachetny, dojrzały ser należy stopić i pokryć nim bagietkę, ziemniaki lub mięso. W tym celu ser umieszcza się bezpośrednio na powierzchni grilla i pozycjonuje pod grzałką o mocy 600 watów. Poprzez regulację wysokości łatwo jest określić, jak szybko gorący ser uzyska kremową konsystencję. Dwa drewniane uchwyty umożliwiają odchylanie na bok, a także przechylanie powierzchni grilla w poziomie tak, aby łatwo było rozdzielić gotowy ser między głodnych gości. Oczywiście moc można dowolnie ustawiać za pomocą zintegrowanego pokrętła. Ci, którzy wolą ser nieco ciemniejszy, powinni ustawić temperaturę na wyższym poziomie. Jeśli ser ma być jednie lekko stopiony, bardziej odpowiednia będzie niższa temperatura.
Grill raclette Klarstein Appenzell 2G to gwarancja miło spędzonego wieczoru połączonego z delektowaniem się kulinarnymi przysmakami. Bez większego wysiłku można w tradycyjny sposób wyczarować pyszne szwajcarskie specjały, tak aby serca gości stopniały na ich widok.
Podstawowe informacje
- Przycisk włączania / wyłączania na regulatorze temperatury
- Zestaw raclette w nowoczesnym wydaniu: wykończenie ciemny metalik, uchwyty z drewna
- Indywidualna, łatwa obsługa
- Perfekcyjne grzanie dzięki regulacji temperatury
- Odchylana, przekręcana i pochlana płyta grillowa dla optymalnego przyrządzania potraw z sera
- Łatwe zeskrobywanie stopionego sera dzięki przechylanej płycie grillowej
- Duża i solidna podstawa
- Zasilanie: 220-240 V ~ / 50-60 Hz
Wymiary i szczegóły techniczne
- Wymiary: ok. 38 x 31 x 21 cm (SxWxG)
- Waga: ok. 3,5 kg
Co zostanie dostarczone
- 1 x Grill raclette
- 1 x Płyta grillowa
- Instrukcja obsługi w języku niemieckim, angielskim, francuskim, hiszpańskim i włoskim
Dostawa i wysyłka
Czas dostawy: 5 - 7 dni
Nie ma komentarzy do tego artykułu.
Ne chauffe pas assez longtemps une temporisation trop longue !
Nie nagrzewa się wystarczająco długo, zbyt duże opóźnienie!
Acheté pour une famille fan de raclette. Le produit ne chauffe pas assez bien. Compliqué de faire une raclette
Kupiony dla rodziny, która jest fanem raclette. Produkt nie nagrzewa się wystarczająco dobrze. Skomplikowane w przygotowaniu raclette
Praktischer als Käsefondue zu machen Die Vorbereitungen sind sehr einfach, Gerät auf den Tisch stellen, Käsestück drauflegen, Temperatur einstellen und abwarten, bis die obere Käseschicht schmilzt. Mit Brot dann abschaben oder ein Messer benutzen. Kartoffeln(gekocht) dazu kleine Tomaten o.ä.
Bardziej praktyczne niż zrobienie serowego fondue Przygotowanie jest bardzo proste, wystarczy postawić urządzenie na stole, położyć na nim kawałek sera, ustawić temperaturę i poczekać, aż wierzchnia warstwa sera się roztopi. Następnie zeskrob chlebem lub użyj noża. Ziemniaki (gotowane) z małymi pomidorami lub podobnymi.
Le support fromage est limite pour mettre un fromage de taille correct. Le thermostat permet de servir environ 4 premières assiettes rapidement et ensuite le thermostat ralentit la chauffe et le service est plus long, dommage...
Obsługa sera jest ograniczona, jeśli chodzi o umieszczenie sera o odpowiedniej wielkości. Termostat pozwala na szybkie podanie około 4 pierwszych talerzy, po czym termostat spowalnia nagrzewanie i obsługa trwa dłużej, a szkoda...
Le cadeau a plu dommage c'est trop long pour que le fromage fonde.
Prezent był kiepski, ser topił się zbyt długo.
Idée cadeau
Pomysł na prezent
Das Raclettegerät ist super! Haben es schon zweimal ausprobiert und die ganze Familie findet es toll. Es geht schneller als gedacht, aber haben nebenbei trotzdem noch ein normales Raclettegerät. Die Handhabung ist auch sehr einfach, macht einfach Spaß damit! Natürlich weiß ich noch nicht wie die Qualität über mehrere Monate/Jahre ist, aber bis jetzt habe ich nichts zu bemängeln!
Maszyna do raclette jest świetna! Spróbowałem tego dwa razy i cała rodzina to uwielbia. Jest szybszy niż się spodziewaliśmy, ale wciąż mamy normalną maszynę do raclette. Jest również bardzo łatwy w użyciu, po prostu baw się nim! Oczywiście nie wiem jak jest z jakością na przestrzeni kilku miesięcy/lat, ale póki co nie mam na co narzekać!
Sehr wacklig und vielleicht für höchstens zwei Personen. Der Käse braucht ewig bis er geschmolzen ist. Auch wenn man nur ne Scheibe macht. Leider. Sonst wäre es okay.
Bardzo chwiejny i może najwyżej dla dwóch osób. Ser topnieje w nieskończoność. Nawet jeśli zrobisz tylko jeden kawałek. Niestety. Inaczej byłoby ok.
Ist ein tolles Gerät. Leistung für den Preis absolut in Ordnung. macht Spaß damit zu arbeiten. Ist auch bei meinen Gästen sehr gut angekommen.
To świetne urządzenie. Wydajność jest absolutnie w porządku za tę cenę. fajnie się z nim pracuje. Została również bardzo dobrze przyjęta przez moich gości.
Top Preis Leistung Verhältnisse
Najlepszy stosunek ceny do wydajności
Das Gerät ist gut verarbeitet. Da kann man nicht meckern. Auch das es bei einem Brenner länger dauert, bis man mal wieder an der Reihe ist, ist auch völlig ok. Racletten hat ja was mit Gemütlichkeit zu tun. Leider ist die Leistung nicht wie erwartet. Der Käse wird nicht mal ansatzweise kross oben, egal wie lange dieser unter dem Brenner liegt. Der Käse wird nur weicher und mehr auch nicht. Sehr schade. Dann bleib ich doch lieber bei meinem alten Pfännchen-Raclette.
Urządzenie jest dobrze wykonane. Nie możesz narzekać. Fakt, że z palnikiem trwa dłużej, zanim znów nadejdzie Twoja kolej, jest również całkowicie w porządku. Raclette ma coś wspólnego z wygodą. Niestety, wydajność nie jest taka, jak oczekiwano. Ser nawet nie zaczyna się chrupać, bez względu na to, jak długo jest pod palnikiem. Ser staje się po prostu bardziej miękki i nic więcej. Szkoda. Więc wolałbym zostać przy mojej starej patelni raclette.
Excellent cadeau merci
Świetny prezent, dziękuję
Funktioniert richtig gut Nettes Gerät für gemütliche abende
Działa naprawdę dobrze Fajny sprzęt na kameralne wieczory
I am very satisfied of this tool. I gave it as a present to my husband who tried it at a Christmas market and was in love with it since. The piece of cheese is well hold and don’t slide down, it is practical to slide the melted cheese on your plate as the tray turns and bends. We are 4 people and it works well for us, the waiting time is just perfect. I advice maybe a bigger model if you are a bigger amount of people. It is solid and a good purchase for this money.
Jestem bardzo zadowolony z tego narzędzia. Dałam go w prezencie mężowi, który spróbował go na jarmarku bożonarodzeniowym i od tamtej pory się w nim zakochał. Kawałek sera dobrze się trzyma i nie zsuwa się, praktyczne jest przesuwanie stopionego sera po talerzu, gdy taca się obraca i wygina. Jesteśmy w 4 osoby i nam to działa dobrze, czas oczekiwania jest po prostu idealny. Radzę może większy model, jeśli masz większą liczbę ludzi. Jest solidny i dobry zakup za te pieniądze.
Nice tool for cheese lovers! I am very satisfied of this tool. I gave it as a present to my husband who tried it at a Christmas market and was in love with it since. The piece of cheese is well hold and don’t slide down, it is practical to slide the melted cheese on your plate as the tray turns and bends. We are 4 people and it works well for us, the waiting time is just perfect. I advice maybe a bigger model if you are a bigger amount of people. It is solid and a good purchase for this money.
Świetne narzędzie dla miłośników sera! Jestem bardzo zadowolona z tego narzędzia. Dałam je w prezencie mężowi, który wypróbował je na jarmarku bożonarodzeniowym i od tamtej pory się w nim zakochał. Kawałek sera dobrze się trzyma i nie zsuwa się, praktyczne jest przesuwanie roztopionego sera na talerzu, gdy tacka się obraca i wygina. Jesteśmy w 4 osoby i sprawdza się u nas dobrze, czas oczekiwania jest po prostu idealny. Radzę może większy model, jeśli jest was więcej. Jest solidny i dobry zakup za te pieniądze.
Ein gutes Gerät für ein traditionelles Raclettessen.
Dobre urządzenie do tradycyjnego dania typu raclette.
Für den privaten Gebrauch in kleiner Runde top! So ein Raclettegrill hat schon was für sich. Wir wollten Raclette einfach mal anders, ursprünglicher, also ungefähr so wie es die Schweizer machen und wir wurde nicht enttäuscht! Der Zusammenbau des Gerätes ist recht einfach, die richtige Handhabung muss ein wenig geübt werden. Sobald das Gerät zusammen gebaut ist einfach an den Strom anschließen und los geht's. Ein ordentliches Stück Raclettekäse auf die Metallaplatte (keine Scheiben, das wird nix!), ideal sind rechteckige Käsestücke. Und dann warten bis der Käse schmilzt. Wenn eine Schicht geschmolzen ist dreht man die Metallplatte etwas raus, nimmt ein langes Messer oder einen Schaber, ein gutes Stück Brot (am liebsten gutes frisches Bauernbrot) und schiebt die geschmolzene Schicht Käse direkt aufs Brot. Wie schon erwähnt, es muss geübt werden, denn dass ist nicht ganz so einfach da der Käse ja auch an den Seiten herunterläuft und die Metallplatte nur am Griff festgehalten werden kann. Aber nach kurzer Zeit klappt das auch! Natürlich braucht man Geduld und für viele Mitesser wäre dieses Gerät eher nicht geeignet weil es halt doch dauert bis der Käse schmilzt (wir waren zu dritt, da ging es). Sehr sinnvoll ist die Höhenverstellung und Schrägstellung der Metallplatte damit der Käse auch gleichmäßig wegschmelzen kann. Ebenso gut finde ich den Standfuß, das Gerät an sich ist sehr stabil, der Standfuß ist auch aus Metall und lässt sich leicht reinigen sollte doch mal Käse herunter tropfen. Das einzige was ich als Manko empfinde ist der zu niedrige Rand der Metallplatte. Je mehr der Käse schmilzt desto mehr verläuft er auch an den Seiten, ein höherer Rand zum Auffangen wäre praktischer. Was ich als unnötig bei diesem Gerät empfinde ist die Grillplatte über dem Heizelement. Viel passt sowieso nicht darauf. Mein Fazit: ein echt gutes Gerät ausreichend um in kleiner Runde Raclette zu genießen.
Świetne do użytku prywatnego w małych grupach! Taki grill raclette ma coś do zaoferowania. Chcieliśmy po prostu, żeby raclette było inne, bardziej oryginalne, mniej więcej tak, jak robią to Szwajcarzy i nie zawiedliśmy się! Montaż urządzenia jest dość prosty, prawidłowa obsługa wymaga odrobiny wprawy. Gdy tylko urządzenie zostanie zmontowane, po prostu podłącz je do prądu i gotowe. Dobry kawałek sera raclette na metalowym talerzu (żadnych plasterków, to nie wyjdzie!), prostokątne kawałki sera są idealne. A następnie poczekaj, aż ser się roztopi. Gdy warstwa się roztopi, blaszkę lekko odwróć, weź długi nóż lub skrobaczkę, kawałek dobrego chleba (najlepiej dobrego, świeżego chleba wiejskiego) i roztopioną warstwę sera nałóż bezpośrednio na chleb. Jak już wspomniano, trzeba poćwiczyć, bo nie jest to takie proste, bo ser spływa po bokach, a blaszkę można trzymać jedynie za rączkę. Ale po krótkim czasie to działa! Trzeba oczywiście cierpliwości, a to urządzenie nie sprawdziłoby się w przypadku wielu zaskórników, bo ser się roztopił (było nas trzech i się udało). Bardzo przydatne jest wyregulowanie wysokości i nachylenie metalowej płyty, aby ser mógł się równomiernie roztopić. Podoba mi się również stojak, samo urządzenie jest bardzo stabilne, stojak również jest wykonany z metalu i łatwo go wyczyścić, gdyby ser kapał. Jedyne, co uważam za wadę, to zbyt niska krawędź metalowej płytki. Im bardziej ser się topi, tym bardziej spływa po bokach; bardziej praktyczne byłoby zastosowanie wyższej krawędzi, aby go złapać. To, co uważam za niepotrzebne w tym urządzeniu, to płyta grillowa nad elementem grzejnym. Zresztą niewiele na to pasuje. Mój wniosek: naprawdę dobre urządzenie, wystarczające do cieszenia się raclette w małej grupie.
So ein Raclettegrill hat schon was für sich. Wir wollten Raclette einfach mal anders, ursprünglicher, also ungefähr so wie es die Schweizer machen und wir wurde nicht enttäuscht! Der Zusammenbau des Gerätes ist recht einfach, die richtige Handhabung muss ein wenig geübt werden. Sobald das Gerät zusammen gebaut ist einfach an den Strom anschließen und los geht's. Ein ordentliches Stück Raclettekäse auf die Metallaplatte (keine Scheiben, das wird nix!), ideal sind rechteckige Käsestücke. Und dann warten bis der Käse schmilzt. Wenn eine Schicht geschmolzen ist dreht man die Metallplatte etwas raus, nimmt ein langes Messer oder einen Schaber, ein gutes Stück Brot (am liebsten gutes frisches Bauernbrot) und schiebt die geschmolzene Schicht Käse direkt aufs Brot. Wie schon erwähnt, es muss geübt werden, denn dass ist nicht ganz so einfach da der Käse ja auch an den Seiten herunterläuft und die Metallplatte nur am Griff festgehalten werden kann. Aber nach kurzer Zeit klappt das auch! Natürlich braucht man Geduld und für viele Mitesser wäre dieses Gerät eher nicht geeignet weil es halt doch dauert bis der Käse schmilzt (wir waren zu dritt, da ging es). Sehr sinnvoll ist die Höhenverstellung und Schrägstellung der Metallplatte damit der Käse auch gleichmäßig wegschmelzen kann. Ebenso gut finde ich den Standfuß, das Gerät an sich ist sehr stabil, der Standfuß ist auch aus Metall und lässt sich leicht reinigen sollte doch mal Käse herunter tropfen. Das einzige was ich als Manko empfinde ist der zu niedrige Rand der Metallplatte. Je mehr der Käse schmilzt desto mehr verläuft er auch an den Seiten, ein höherer Rand zum Auffangen wäre praktischer. Was ich als unnötig bei diesem Gerät empfinde ist die Grillplatte über dem Heizelement. Viel passt sowieso nicht darauf. Mein Fazit: ein echt gutes Gerät ausreichend um in kleiner Runde Raclette zu genießen.
Taki grill typu raclette ma coś dla siebie. Chcieliśmy po prostu, żeby raclette było inne, bardziej oryginalne, mniej więcej tak, jak to robią Szwajcarzy, i nie zawiedliśmy się! Montaż urządzenia jest dość prosty, poprawna obsługa wymaga trochę wprawy. Po zmontowaniu urządzenia wystarczy podłączyć do zasilania i gotowe. Porządny kawałek sera raclette na talerzu Metalli (bez plasterków, to się nie uda!), prostokątne kawałki sera są idealne. A potem czekać, aż ser się roztopi. Kiedy warstwa się stopi, obróć nieco metalową płytkę, weź długi nóż lub skrobak, dobry kawałek chleba (najlepiej dobry świeży chleb wiejski) i wciśnij stopioną warstwę sera bezpośrednio na chleb. Jak już wspomniano, trzeba to wprawić, bo to nie jest takie proste, bo ser spływa też po bokach, a metalową płytkę można trzymać tylko za rączkę. Ale po krótkim czasie działa! Oczywiście potrzeba cierpliwości, a to urządzenie nie nadawałoby się na wiele zaskórników, bo po prostu ser się roztopił (było nas trzech, udało się). Bardzo przydatna jest regulacja wysokości i nachylenia metalowej płytki, dzięki której ser może się równomiernie topić. Podoba mi się również podstawa, samo urządzenie jest bardzo stabilne, podstawa jest również metalowa i łatwa do czyszczenia, jeśli ser kapie. Jedyne co widzę jako mankament to zbyt niska krawędź metalowej płytki. Im bardziej ser się topi, tym bardziej spływa po bokach, wyższa krawędź do chwytania byłaby bardziej praktyczna. To, co uważam za zbędne w tym urządzeniu, to płyta grillowa nad elementem grzejnym. I tak niewiele pasuje. Mój wniosek: naprawdę dobre urządzenie, wystarczające do zabawy w raclette w małym gronie.
Très bel appareil. Arrivé très vite en revanche je pensais qu’il chaufferait plus.
Bardzo ładne urządzenie. Przybył bardzo szybko, ale myślałem, że będzie bardziej nagrzany.
Wir haben uns dieses Gerät kurzfristig zu Sylvester gekauft. Wir wollten zum Fondue noch ein kleines Highlight haben und es zündet wie ein Feuerwerk. Wir waren 4 Personen und das Gerät hat tadellos funktioniert. Nach der Bestellung habe ich viele Rezensionen gelesen, die die Grillleistung bemängelt haben, dies kann ich nicht bestätigen. Teilweise war der Käse zu schnell fertig, dass wir nicht hinterherkamen (bei 4 Personen)! Reinigung war auch echt simpel. Sind sehr zufrieden und freuen uns auf den nächsten Abend!
Kupiliśmy to urządzenie w krótkim czasie na Sylwestra. Chcieliśmy mieć małą atrakcję z fondue, które zapala się jak fajerwerki. Byliśmy w 4 osoby i urządzenie działało idealnie. Po zamówieniu przeczytałem wiele recenzji, które krytykowały wydajność grilla, nie mogę tego potwierdzić. Czasami ser był gotowy zbyt szybko, że nie mogliśmy nadążyć (przy 4 osobach)! Czyszczenie też było naprawdę łatwe. Jesteśmy bardzo zadowoleni i czekamy na następny wieczór!
Da in erster Linie meine Tochter so gerne Raclette isst, haben wir ihr zu Weihnachten diesen Racelette Grill geschenkt. Der Zusammenbau war kinderleicht. Wir haben ein längliches Stück Käse verwendet und das Ding funktioniert wie es soll. Man kann den Abstand zwischen dem Käse und den Heizwinden oben stufenlos einstellen. Und dann einfach warten, bis der Käse oben hinreichend geschmolzen ist, und dann rausdrehen und abstreichen. Die Liegefläche des Käses lässt sich zur Reinigung auch leicht ausbauen. Das Gerät ist sehr praktisch und für knapp 50,- Euro wirklich toll. Ich kann das Gerät uneingeschränkt weiter empfehlen.
Ponieważ moja córka uwielbia jeść raclette, daliśmy jej ten grill raclette na Boże Narodzenie. Montaż był łatwy. Użyliśmy podłużnego kawałka sera i sprawa działa jak należy. Możesz bezstopniowo regulować odległość między serem a spiralami grzewczymi u góry. A potem po prostu poczekaj, aż ser wystarczająco się stopi na wierzchu, a następnie wyłącz go i zeskrob. Leżącą powierzchnię sera można również łatwo zdjąć do czyszczenia. Urządzenie jest bardzo praktyczne i naprawdę świetne za niecałe 50 euro. Urządzenie mogę polecić bez zastrzeżeń.
Feines Gerät Da in erster Linie meine Tochter so gerne Raclette isst, haben wir ihr zu Weihnachten diesen Racelette Grill geschenkt. Der Zusammenbau war kinderleicht. Wir haben ein längliches Stück Käse verwendet und das Ding funktioniert wie es soll. Man kann den Abstand zwischen dem Käse und den Heizwinden oben stufenlos einstellen. Und dann einfach warten, bis der Käse oben hinreichend geschmolzen ist, und dann rausdrehen und abstreichen. Die Liegefläche des Käses lässt sich zur Reinigung auch leicht ausbauen. Das Gerät ist sehr praktisch und für knapp 50,- Euro wirklich toll. Ich kann das Gerät uneingeschränkt weiter empfehlen.
Świetne urządzenie Ponieważ moja córka tak bardzo uwielbia jeść raclette, podarowaliśmy jej na Boże Narodzenie grill typu racelette. Montaż był bardzo łatwy. Użyliśmy wydłużonego kawałka sera i wszystko działa jak należy. Odległość sera od gniazd grzewczych na górze można regulować bezstopniowo. Następnie poczekaj, aż ser wystarczająco się roztopi na wierzchu, a następnie wyjmij go i rozprowadź. Powierzchnię, na której leży ser, można również łatwo zdjąć do czyszczenia. Urządzenie jest bardzo praktyczne i naprawdę świetne za niecałe 50 euro. Mogę polecić urządzenie bez zastrzeżeń.
Für den Preis ist das Gerät bzw. die Verarbeitung ok. Geduld beim Essen ist erforderlich, aber für 2 Personen geht es noch mit der Wartezeit. Für uns ist es ideal, und der Käse schmeckt uns so besser als die Scheibenvariante!
Za tę cenę urządzenie i przetwarzanie jest w porządku. Podczas jedzenia wymagana jest cierpliwość, ale dla 2 osób czas oczekiwania jest w porządku. Jest dla nas idealny, a ser lubimy bardziej niż wersję w plastrach!
Gutes Gerät für kleines Geld Für den Preis ist das Gerät bzw. die Verarbeitung ok. Geduld beim Essen ist erforderlich, aber für 2 Personen geht es noch mit der Wartezeit. Für uns ist es ideal, und der Käse schmeckt uns so besser als die Scheibenvariante!
Dobre urządzenie za niewielkie pieniądze. Jak na tę cenę, urządzenie i wykonanie są w porządku. Podczas jedzenia wymagana jest cierpliwość, ale dla 2 osób czas oczekiwania jest nadal możliwy do opanowania. Dla nas jest idealny, a serek podoba nam się bardziej niż wersja w plasterkach!
Der Raclettegrill funktioniert gut, wenn der Käse erst einmal anfängt zu schmelzen. Man muss vorsichtig sein, wenn man den Käse abstreicht. Es fehlt leider eine Möglichkeit den Käse zu befestigen.
Grill raclette działa dobrze, gdy ser zaczyna się topić. Trzeba uważać przy skrobaniu sera. Niestety nie ma możliwości przyczepienia sera.
Tip top würde ich wieder kaufen. Mfg
Tip top, kupiłbym ponownie. Serdeczne pozdrowienia
pour une bonne raclette en tete a tete.
na dobre raclette.
So macht Raclette essen Spaß.
W ten sposób jedzenie raclette jest zabawne.
Für Käseliebhaber Der Zusammenbau ging super schnell und einfach. Knopf an und schon heizt das Gerät auf. Ich habe ein leckeres Stück Raclettkäse eingespannt und schon ging es los.. Der Käse ist schnell geschmolzen und die oberste Schicht konnte abgeschabt werden. Für zwei Personen absolut ausreichend. Hinterher ist alles schnell gereinigt. Einen Stern muss ich abziehen weil die Halterung den Käse nicht in schräger Position hält. Wer gerne geschmolzenen Käse ist wird das Teil lieben.
Dla miłośników sera Montaż był super szybki i łatwy. Włącz przycisk, a urządzenie się nagrzeje. Wcisnęłam kawałek pysznego sera raclette i gotowe. Ser szybko się rozpuścił i można było zeskrobać wierzchnią warstwę. Całkowicie wystarczający dla dwóch osób. Wszystko jest potem szybko czyszczone. Gwiazdkę odejmuję za to, że uchwyt nie utrzymuje sera w pozycji pochylonej. Każdy miłośnik topionego sera będzie zachwycony tym produktem.
Wir hatten uns sehr auf das Gerät gefreut. Allerdings hatte es beim AUspacken schon leiche Macken, vor allem von den Befestigungen an der Ablageplatte. Generell ist das Gerät etwas wackelig. Die Wärmeleistung ist ok, allerdings sollte man nicht mehr als drei Personen sein, sonst wartet man ewig. Aufgrund des doch guten Preises haben wir das Gerät behalten, es gibt aber sicherlich bessere - und wer es häufiger nutzen will, sollte vielleicht doch etwas mehr investieren.
Naprawdę nie mogliśmy się doczekać tego urządzenia. Jednak już podczas rozpakowywania miał drobne dziwactwa, zwłaszcza mocowania do półki. Ogólnie rzecz biorąc, urządzenie jest trochę chwiejne. Moc grzewcza jest w porządku, ale nie powinno być więcej niż trzy osoby, w przeciwnym razie będziesz czekać w nieskończoność. Ze względu na dobrą cenę zostawiliśmy urządzenie, ale na pewno są lepsze - a jeśli chcesz go używać częściej, być może powinieneś zainwestować trochę więcej.
Cadeau orignial, idéal pour manger à 2 ou 3 max. Bonne qualité, attention c'est assez lourd. 2 points négatifs : le rangement (il faut désassembler si on a pas un espace assez haut) et le nettoyage (le produit n'est pas pensé pour que ce soit facile...)
Oryginalny prezent, idealny do jedzenia w maksymalnie 2 lub 3 osoby. Dobra jakość, uważaj, jest dość ciężki. 2 negatywne punkty: przechowywanie (trzeba zdemontować, jeśli nie masz wystarczająco dużo miejsca) i czyszczenie (produkt nie został zaprojektowany tak, aby był łatwy...)
Ça donne envie d'en faire souvent.
To sprawia, że chcesz to robić często.
c'était pour un cadeau mais en tout cas site très bien avec un suivi irréprochable
to był prezent, ale w każdym razie bardzo dobra strona z nienaganną obserwacją
Für den privaten Gebrauch ok Natürlich nicht mit einem professionellen Gerät vergleichbar, aber für den privaten Gebrauch in Ordnung. Etwas störend ist die Halterung für den Käse. Die Halterung für einen halben Laib Käse passt nicht, aber wenn man den Käse mit Rouladennadeln anspiest und so befestigt, geht es.
Do użytku prywatnego ok. Oczywiście nieporównywalne z urządzeniem profesjonalnym, ale do użytku prywatnego w porządku. Uchwyt na ser jest trochę denerwujący. Uchwyt na pół koła sera nie pasuje, ale jeśli przykleisz ser szpilkami do rolady i tak przymocujesz, to działa.
Natürlich nicht mit einem professionellen Gerät vergleichbar, aber für den privaten Gebrauch in Ordnung. Etwas störend ist die Halterung für den Käse. Die Halterung für einen halben Laib Käse passt nicht, aber wenn man den Käse mit Rouladennadeln anspiest und so befestigt, geht es.
Oczywiście nieporównywalne z profesjonalnym urządzeniem, ale dobre do użytku prywatnego. Uchwyt na ser jest trochę irytujący. Uchwyt na pół bochenka sera nie pasuje, ale jeśli ser przekłujesz igłami do rolady i zamocujesz tak, to działa.
Très bon produit
Bardzo dobry produkt
Zugegeben, das Preis-/Leistungsverhältnis ist gut. Allerdings darf man dafür auch kein „Profigerät“ erwarten. Ich halte die Leistubg für etwas schwach. Es dauert mehrere Minuten bis eine Schicht geschmolzen ist. Bei vier Personen entstehen so zwangsläufig Wartezeiten. Wenn man den Käse etwas gebräunt bevorzugt, muss man schon mind. 5 Minuten warten. Das Gerät kommt in Einzelteilen. Der Zusammenbau ist grundsätzlich nicht kompliziert, allerdings fehlt eine vernünftige Anleitung. Nur ein winziges Bild zeigt in einer Art Explosionszeichnung wo was hinkommt. Machbar aber ausbaufähig. Leider fehlt auch jeder Hinweis bzw der eine oder andere Tipp zur Zubereitung. Gerade für Anfänger wäre das sicherlich nicht schlecht. Das Bild entspricht nicht dem gelieferten Artikel (2G). Mein Gerät hat oben ein offenes Gehäuse mit einer abnehmbaren (Grill?) Platte. Auch dazu fehlt jeder Hinweis in der Anleitung. Für zwei Personen bei gelegentlichen Einsatz völlig in Ordnung. Für größere Gruppen sollte man zu einem leistungsstärkeren Modell greifen...
Trzeba przyznać, że stosunek ceny do wydajności jest dobry. Nie należy jednak oczekiwać do tego „profesjonalnego urządzenia”. Wydaje mi się, że wykonanie jest trochę słabe. Roztopienie warstwy zajmuje kilka minut. Przy czterech osobach nieuchronnie pojawiają się czasy oczekiwania. Jeśli wolisz ser lekko zarumieniony, musisz odczekać co najmniej 5 minut. Urządzenie dostarczane jest w częściach. Montaż w zasadzie nie jest skomplikowany, ale brakuje rozsądnych instrukcji. Tylko mały obrazek pokazuje, co się dzieje w rodzaju rozstrzelonego rysunku. Wykonalne, ale z możliwością rozbudowy. Niestety, nie ma również informacji ani jednej lub drugiej wskazówki dotyczącej przygotowania. To z pewnością nie byłoby złe, zwłaszcza dla początkujących. Obraz nie pasuje do dostarczonego przedmiotu (2G). Moje urządzenie ma otwartą obudowę u góry ze zdejmowanym panelem (grill?). W instrukcji też nie ma o tym wzmianki. Idealny dla dwóch osób do okazjonalnego użytku. W przypadku większych grup należy użyć mocniejszego modelu...
Gutes Gerät zum günstigen Preis Zugegeben, das Preis-/Leistungsverhältnis ist gut. Allerdings darf man dafür auch kein „Profigerät“ erwarten. Ich halte die Leistubg für etwas schwach. Es dauert mehrere Minuten bis eine Schicht geschmolzen ist. Bei vier Personen entstehen so zwangsläufig Wartezeiten. Wenn man den Käse etwas gebräunt bevorzugt, muss man schon mind. 5 Minuten warten. Das Gerät kommt in Einzelteilen. Der Zusammenbau ist grundsätzlich nicht kompliziert, allerdings fehlt eine vernünftige Anleitung. Nur ein winziges Bild zeigt in einer Art Explosionszeichnung wo was hinkommt. Machbar aber ausbaufähig. Leider fehlt auch jeder Hinweis bzw der eine oder andere Tipp zur Zubereitung. Gerade für Anfänger wäre das sicherlich nicht schlecht. Das Bild entspricht nicht dem gelieferten Artikel (2G). Mein Gerät hat oben ein offenes Gehäuse mit einer abnehmbaren (Grill?) Platte. Auch dazu fehlt jeder Hinweis in der Anleitung. Für zwei Personen bei gelegentlichen Einsatz völlig in Ordnung. Für größere Gruppen sollte man zu einem leistungsstärkeren Modell greifen...
Dobre urządzenie za rozsądną cenę Trzeba przyznać, że stosunek ceny do wydajności jest dobry. Nie należy jednak oczekiwać do tego „profesjonalnego urządzenia”. Uważam, że występ jest trochę słaby. Stopienie warstwy zajmuje kilka minut. W przypadku czterech osób nieuchronnie pojawiają się czasy oczekiwania. Jeżeli wolisz, żeby ser był lekko przyrumieniony, musisz odczekać przynajmniej 5 minut. Urządzenie dostarczane jest w oddzielnych częściach. Montaż w zasadzie nie jest skomplikowany, brakuje jednak sensownej instrukcji. Tylko maleńki obrazek pokazuje, w swego rodzaju widoku rozłożonym na części, dokąd zmierza. Wykonalne, ale z możliwością rozbudowy. Niestety nie ma tam podpowiedzi ani jednej czy dwóch wskazówek dotyczących przygotowania. Nie byłoby to złe, zwłaszcza dla początkujących. Zdjęcie nie odpowiada dostarczonemu przedmiotowi (2G). Moje urządzenie ma otwartą obudowę u góry ze zdejmowanym panelem (grillem?). W instrukcji również nie ma o tym żadnej informacji. Idealny dla dwóch osób do sporadycznego użytku. W przypadku większych grup należy wybrać mocniejszy model...
L'hiver, nous aimons bien la raclette et nous en faisons souvent à tel point que notre ancien appareil à coupelles présente des signes d'usures. Puisqu'il faut le remplacer, pourquoi ne pas choisir cet appareil plus typique qui nous faisait envie depuis longtemps. Aussitôt reçu, aussitôt essayé. Je trouve qu'avec cet appareil le fromage est plus savoureux. Cela est probablement du au fait qu'il fond plus lentement et de façon plus régulière. Je n'ai plus acheté des tranches prédécoupées mais du fromage en bloc, ce qui coûte moins cher. De plus, il ne faut plus couper les croûtes, celle-ci servent à ce que le fromage ne coule pas sur le côté. L'appareil est simple à monter. Poser la base sur une table, introduire le support fromage sur l'axe de la partie chauffante et le fixer. Introduire l'axe dans la base et le fixer. Il suffit de régler la position de support en fonction du morceau de fromage. Brancher l'appareil, attention, !e câble est assez court, une allongé sera nécessaire. On règle la température au moyen du thermostat et on remonte le support au fur et à mesure que le fromage diminue. Pour racler, il faut un peu l'habitude et je pense qu'un couteau spécial raclette n'est pas superflu, ce sera mon prochain achat. Le monde d'emploi fourni est en Anglais et Allemand mais l'utilisation n'est vraiment pas compliquée.
Zimą lubimy raclette i często robimy tak dużo, że nasze stare urządzenie z filiżankami nosi ślady użytkowania. Ponieważ trzeba go wymienić, dlaczego nie wybrać tego bardziej typowego urządzenia, którego zazdrościliśmy od dawna. Jak tylko otrzymałem, natychmiast spróbowałem. Uważam, że z tym urządzeniem ser jest smaczniejszy. Wynika to prawdopodobnie z faktu, że topi się wolniej i bardziej równomiernie. Nie kupowałem już krojonych plasterków, tylko ser blokowy, który kosztuje mniej. Ponadto nie musisz już kroić skórki, są one używane, aby zapobiec spływaniu sera po boku. Urządzenie jest łatwe w montażu. Umieść podstawę na stole, umieść wspornik sera na osi elementu grzejnego i zamocuj go. Włóż oś do podstawy i zamocuj ją. Wystarczy dostosować pozycję podparcia do kawałka sera. Podłącz urządzenie, uważaj, kabel jest dość krótki, potrzebny będzie długi. Temperaturę reguluje się za pomocą termostatu, a podpora jest podnoszona wraz ze zmniejszaniem się sera. Do skrobania potrzeba trochę wprawy i myślę, że specjalny nóż do raclette nie jest zbędny, to będzie mój kolejny zakup. Dostarczony świat zatrudnienia jest w języku angielskim i niemieckim, ale korzystanie z niego nie jest naprawdę skomplikowane.
Bisher kannte ich Raclette immer nur als das was wohl eher als Partyraclette zu verstehen ist: unten Pfännchen, oben Grillplatte. Der traditionelle Raclette Grill von Klarstein besteht aus einem oben liegenden Heizstab und einer schwenk- und höhenverstellbaren Platte auf den der Käse kommt. Ich habe bisher einen Appenzeller Käseblock und einen mittelalten Gouda ausprobiert. Beide schmelzen sehr gut und relativ schnell. Dennoch tendiere ich geschmacklich eher zum Appenzeller, weil er deftiger im Geschmack ist und dem überbackenen (Kartoffeln, Tomaten, etc.) mehr den klassisch traditionellen Schweizer Geschmack gibt. Das Produkt ist gut und einwandfrei verarbeitet. Die Anleitung könnte etwas größere Bilder oder eine ausführlichere schriftliche Beschreibung vertragen. Ich habe es zwar zusammengebaut bekommen, aber erst nachdem mir mein Schwiegervater gezeigt hat, wohin die unterschiedlichen Unterlegscheiben gelegt werden. Super finde ich dass das Kabel abnehmbar ist und so nicht zig Mal um das Gerät herumgeschlungen werden muss, beim Verstauen.
Do tej pory raclette znałam tylko jako raclette imprezową: patelnie na dole, płyta grillowa na górze. Tradycyjny grill do raclette firmy Klarstein składa się z górnego elementu grzejnego oraz obrotowej i regulowanej wysokości płyty, na której układany jest ser. Do tej pory próbowałem bloku sera Appenzeller i średnio dojrzałej Goudy. Oba topią się bardzo dobrze i stosunkowo szybko. Niemniej jednak, jeśli chodzi o smak, preferuję Appenzeller, ponieważ ma bardziej serdeczny smak i nadaje zapiekanym (ziemniakom, pomidorom itp.) bardziej klasyczny, tradycyjny szwajcarski smak. Produkt jest dobrze wykonany i bez zarzutu. Instrukcje przydałyby się z nieco większymi obrazami lub bardziej szczegółowym pisemnym opisem. Złożyłem go, ale dopiero po tym, jak teść pokazał mi, gdzie umieścić różne podkładki. Myślę, że to wspaniałe, że kabel jest odłączany i nie trzeba go wielokrotnie owijać wokół urządzenia podczas jego przechowywania.
Die Tage werden kürzer, die Temperaturen fallen und somit beginnt die gemütliche Jahreszeit mit Raclette. Von Klarstein gibt es jetzt dieses Raclettegerät, das ich in dieser Form bisher noch nicht kannte. Den Zusammenbau durfte mein Sohn übernehmen und so war das Gerät richtig schnell zusammengebaut. Einfach Netzkabel (welches eine ausreichende Länge hat) einstecken und das Gerät am Regler, der sich oben rechts am Gerät befindet, auf erst einmal Maximum stellen, damit das Gerät ausbrennen kann. Nicht erschrecken, wenn es qualmt. Vom Hersteller werden 10 Minuten angegeben, wir haben es aber lieber erst einmal gute 15 Minuten laufen lassen. Wichtig : Denkt an eine gute Belüftung ! Vor dem ersten Gebrauch haben wir noch die Grillplfanne gereinigt. Hier ist es wichtig, ein weiches Tuch zu nehmen, da man ansonsten recht schnell Kratzer hat. Beim ersten Racletteeinsatz mussten wir noch etwas herumexperimentieren, auf welche Temperatur wir das Gerät einstellen müssen bzw. in welcher Höhe der Käse gebräunt werden muss. Wer es richtig knusprig mag, sollte die Grillpfanne etwas höher festmachen und/oder die Temperatur höherstellen. Das Ganze geht recht einfach mit der Feststellschraube. Das Gerät wird mit seinen 600W sehr schnell richtig heiß, also müsst ihr auf euren Käse aufpassen, damit er nicht anbrennt. Das Kippen der Grillpfanne erfordert etwas Übung. Mit 2 Holzgriffen könnt ihr die Grillplatte in Position bringen. Leider hat das nicht immer so richtig bei uns geklappt. Restlichen Käse solltet ihr mir einem Holzspatel (der leider nicht mitgeliefert wird) abmachen, um das Material nicht zu beschädigen. Fazit : Eine lustige Idee für gemütliche Winterabende mit der Familie und Freunden.
Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a więc rozpoczyna się przytulny sezon z raclette. Klarstein ma teraz to urządzenie do raclette, którego nigdy wcześniej nie widziałem. Mojemu synowi pozwolono wykonać montaż, więc urządzenie zostało zmontowane bardzo szybko. Po prostu podłącz kabel zasilający (który ma odpowiednią długość) i ustaw urządzenie na maksimum na kontrolerze znajdującym się w prawym górnym rogu urządzenia, aby urządzenie mogło się spalić. Nie przejmuj się, jeśli pali. Producent podaje 10 minut, ale my woleliśmy pozwolić mu działać przez dobre 15 minut. Ważne: Pamiętaj o dobrej wentylacji! Przed pierwszym użyciem wyczyściliśmy patelnię grillową. Tutaj ważne jest, aby użyć miękkiej szmatki, w przeciwnym razie dość szybko pojawią się zadrapania. Przy pierwszym użyciu raclette musieliśmy trochę poeksperymentować z jaką temperaturą ustawić urządzenie i jak głęboko zarumienić ser. Jeśli lubisz naprawdę chrupiące, ustaw patelnię grilla nieco wyżej i/lub ustaw wyższą temperaturę. Całość jest dość łatwa dzięki śrubie blokującej. Dzięki mocy 600 W urządzenie bardzo szybko się nagrzewa, więc trzeba uważać na ser, żeby się nie przypalił. Przechylanie patelni grillowej wymaga trochę wprawy. Płytę grilla można ustawić za pomocą 2 drewnianych uchwytów. Niestety nie zawsze nam to wychodziło. Pozostały ser należy usunąć drewnianą szpatułką (której niestety nie ma w zestawie), aby nie uszkodzić materiału. Wniosek: Fajny pomysł na przytulne zimowe wieczory z rodziną i przyjaciółmi.
Die Bestellung kurz vor Weihnachten war ein Experiment, das geglückt ist. Warscheinlich hätte ich auf den Expressversand auch verzichten können, aber so war es Nummer sicher. Das Gerät selbst funktioniert einwandfrei , auch wenn es kein Prüfzeichen hat. Handhabung ist einfach, aber nichts für Kinder. Wir haben es zusammen mit einem Raclettegerät mit Pfänchen und Grill verwendet, denn sonst hätte jeder einzelne zu lange auf seine Käseportion warten müssen. Toll ist das der geschmolzene Käse vom großen Stück gestrichen werden kann, so haben wir einen würzigen original Schweizer Raclette Käse verwendet, der ein besonders leckeres Aroma hatte. Zu dem Preis wirklich ein Schnäppchen, das sich gelohnt hat.
Zamówienie tuż przed świętami było eksperymentem, który okazał się udany. Pewnie obyłoby się bez ekspresowej wysyłki, ale było bezpiecznie. Samo urządzenie działa bez zarzutu, nawet jeśli nie ma znaku atestu. Obsługa jest łatwa, ale nie dla dzieci. Używaliśmy go razem z maszyną do raclette z patelniami i grillem, bo inaczej wszyscy musieliby zbyt długo czekać na swoją porcję sera. To wspaniałe, że roztopiony ser można oddzielić od dużego kawałka, dlatego użyliśmy oryginalnego, pikantnego szwajcarskiego sera raclette, który miał szczególnie pyszny aromat. Naprawdę okazja za taką cenę, warto.
Negli ultimi tempi, il termine ""raclette"" è entrato sempre più nella nostra quotidianità in riferimento a elettrodomestici, accessori da cucina, ristoranti. Incuriosito dall'etimologia della parola, ho scoperto che prende origine dal famoso formaggio svizzero ""raclette"", dall'alta proprietà fondente e dal gusto saporito. Ma veniamo a noi. se siete amanti dei formaggi ed in particolar modo di quelli fondenti, Klarstein Appenzell 2G è l'elettrodomestico che fa per voi. Potrete organizzare delle cene tra amici, degustando il vostro formaggio filante, su carni, panini, verdure ecc. La raclette Klarstein Appenzell 2G è realizzata in metallo nero lucido, con un piano in acciaio reclinabile e rotabile a cui sono fissate due eleganti estensioni in legno. Tramite la pratica manopola, si può regolare l'altezza e la rotazione. Tramite un'altra manopola, è possibile regolare la temperatura d'utilizzo, garantita da un elemento riscaldante da 600 W. Le dimensioni di Klarstein Appenzell 2G sono piuttosto compatte, 38 x 21 x 31 cm (LxAxP) e il peso di 3,5 Kg. Non ha lo spegnimento automatico, unica piccola pecca a nostro avviso. Da buoni siciliani, lo proveremo con dell'ottima tuma e della provola stagionata, unendo i due formaggi all'interno di una terrina con un'acciuga salata e qualche pezzetto di peperoncino! Ricetta ""rubata"" ad una pizzeria del posto in cui abitiamo. Si potrebbero sperimentare tantissime ricette e sbizzarrirsi con svariati tipi di formaggi, consiglio, però, di utilizzare sempre quelli con almeno tre mesi di stagionatura. In conclusione, questo è uno di quegli accessori sicuramente non indispensabili in cucina, ma che farà piacere ritrovarsi, per passare un'allegra serata in famiglia o con gli amici. Visto che si avvicina il Natale, potrebbe essere una simpatica idea regalo.
W ostatnim czasie określenie „raclette” coraz częściej wkracza w naszą codzienność w odniesieniu do sprzętu AGD, akcesoriów kuchennych, restauracji. Zaintrygowana etymologią tego słowa odkryłam, że wywodzi się ono od słynnego szwajcarskiego sera „raclette”, który charakteryzuje się wysoką topliwością i pikantnym smakiem. Ale przejdźmy do nas. jeśli kochasz sery, a zwłaszcza te ciemne, Klarstein Appenzell 2G jest urządzeniem dla Ciebie. Możesz organizować kolacje ze znajomymi, degustując swój żylasty ser, wędliny, kanapki, warzywa itp. Raclette Appenzell 2G firmy Klarstein jest wykonany z czarnego metalu o wysokim połysku, z przechylanym i obrotowym stalowym blatem, do którego przymocowane są dwie eleganckie drewniane przedłużki. Za pomocą praktycznego pokrętła możesz regulować wysokość i obrót. Za pomocą innego pokrętła można regulować temperaturę roboczą, którą gwarantuje grzałka o mocy 600 W. Wymiary Klarstein Appenzell 2G są dość kompaktowe, 38 x 21 x 31 cm (szer. x wys. x gł.) i waga 3,5 kg. mają automatyczne wyłączanie, jedyną małą wadę naszym zdaniem. Jak dobrzy Sycylijczycy spróbujemy go z wyśmienitą tumą i doprawioną provolą, łącząc dwa sery w misce z soloną anchois i kilkoma kawałkami papryczki chilli! Przepis "skradziony" z lokalnej pizzerii, w której mieszkamy. Można eksperymentować z wieloma przepisami i delektować się różnymi rodzajami serów, jednak polecam zawsze te, które dojrzewają co najmniej trzy miesiące. Podsumowując, jest to jeden z tych akcesoriów, które z pewnością nie są niezbędne w kuchni, ale które umilą wspólne spotkanie, spędzenie wesołego wieczoru z rodziną czy przyjaciółmi. Ponieważ zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, może to być fajny pomysł na prezent.
Die Lieferung erfolgte zügig und die Ware kam unbeschädigt bei mir an. Im Lieferumfang waren Selbstaufbauteile für einen Raclette Grill samt Anleitung. Der Aufbau ging recht schnell und das Raclette war einsatzbereit. Man muss einfach nur auf das kleine Tablett aus Metall entweder Toast mit Belag und Käse zum überbacken auflegen oder kann es auch als kleinen Grill verwenden für Fleisch und Fisch. Das Raclette hat einen stufenlosen Drehregler für die Temperatur. Wenn das Essen dann fertig ist, kann man das Tablett zur Seite drehen und durch anheben des hinteren Holzgriffes, das Essen auf den Teller rutschen lassen. Diese Form des Raclettes kannte ich vorher auch noch nicht und finde es eigentlich ganz witzig. Es ist einfach was anderes. Das Heizelement ist direkt über dem Metalltablett und kann durch lösen einer kleinen Schraube in der Höhe verstellt werden. Da der Raclette Grill einfach auseinander zu nehmen ist, kann man ihn auch problemlos reinigen. Man muss allerdings bei der Anwendung vorsichtig sein da Verbrennungsgefahr droht. Das 600 Watt Heizelement heizt sich sehr schnell auf. Man sollte das Gerät nicht ohne Beobachtung lassen. Keine Kinder an das Gerät lassen, zumindest nicht ohne Aufsicht. Vor der ersten Inbetriebnahme mit Lebensmitteln sollte man das Gerät einbrennen und das Tablett abwischen. Danach kann man dann leckere Produkte je nach Geschmack überbacken oder einfach nur grillen. Ich empfehle den Raclette Grill gerne weiter und finde auch das Preisleistungsverhältnis gut. Gern gebe ich volle Punktzahl. Ich habe den Raclette Grill kostenlos im Rahmen eines Produkttests erhalten.
Dostawa była szybka, a towar dotarł w nienaruszonym stanie. W zakres dostawy wchodziły elementy do samodzielnego montażu grilla typu raclette wraz z instrukcją. Montaż przebiegł dość szybko i raclette był gotowy do użycia. Wystarczy położyć tosty z dodatkami i serem na małej metalowej tacy lub użyć jej jako małego grilla do mięs i ryb. Raclette posiada bezstopniową regulację temperatury. Kiedy jedzenie jest gotowe, możesz obrócić tacę na bok i pozwolić, aby jedzenie zsunęło się na talerz, podnosząc tylną drewnianą rączkę. Nie znałem wcześniej tej formy raclette i faktycznie uważam ją za całkiem zabawną. Jest po prostu inny. Element grzejny znajduje się bezpośrednio nad metalową tacą i można go regulować na wysokość, poluzowując małą śrubę. Ponieważ grill do raclette jest łatwy w demontażu, można go również bez problemu wyczyścić. Należy jednak zachować ostrożność podczas korzystania z niego, ponieważ istnieje ryzyko poparzenia. Grzałka o mocy 600 W nagrzewa się bardzo szybko. Nie należy pozostawiać urządzenia bez nadzoru. Nie pozwalaj dzieciom korzystać z urządzenia, przynajmniej bez nadzoru. Przed pierwszym użyciem z jedzeniem należy wypalić urządzenie i wytrzeć tackę. Następnie możesz upiec pyszne produkty według gustu lub po prostu je grillować. Z przyjemnością poleciłbym grill raclette, a także uważam, że stosunek ceny do wydajności jest dobry. Chciałbym dać pełne oceny. Grill do raclette otrzymałem bezpłatnie w ramach testu produktu.
Ho preso questa piastra della Klarstein Appenzell 2G per il formaggio raclette, e per deliziare il mio palato è quello dei miei amici. La piastra prende il nome dal formaggio svizzero il raclette, originario del canton Vallese, viene mangiato dopo averlo scaldato così che la parte interna si fonda e venga servita come accompagnamento di diversi tipi di piatti. Per poterlo degustare abbiamo bisogno della piastra, per questo motivo ho deciso di prendere questo dispositivo, semplicissimo d utilizzare. La piastra professionale ha un design moderno e semplice, una base pesante non un perno dove far scorrere la piastra. Ha un impugnatura girevole in legno e la regolazione per l’altezza. Tranquilli non consumerete tanta corrente elettrica poiché funziona a 600 W. Potete regolare la temperatura tramite la manopola sul lato in alto, mentre per l’altezza c’è una piccola manopola per far alzare o abbassare la piastra. COME SI PREPARA LA RACLETTE? La raclette si prepara tagliando a metà la forma di formaggio e scaldandola sotto la resistenza della piastra. Quando lo strato superiore inizia a sciogliersi, viene ""raschiato"" via e posto sul piatto di portata: il termine raclette infatti deriva dal francese racler, che significa raschiare o meglio ""scrostare"" ma anche ""grattare"". Tradizionalmente si serve con patate cotte al cartoccio e fette di bresaola, e sottaceti come cetriolini e cipolline. Per poterlo degustare abbiamo bisogno della piastra, per questo motivo ho deciso di prendere questo dispositivo, semplicissimo da utilizzare. La piastra è tradizionale e professionale ha un design moderno e semplice, una base pesante, un'asta laterale dove far scorrere la piastra. Possiede un'impugnatura girevole in legno e la regolazione per l’altezza. Tranquilli non consumerete tanta corrente elettrica poiché funziona a 600 W. Potete regolare la temperatura tramite la manopola sul lato in alto, mentre per l’altezza c’è una piccola manopola per far alzare o abbassare la piastra. COME FUNZIONA? Innanzitutto bisogna montare il dispositivo, anche se le istruzioni non sono in italiano non sarà difficile. Mettere la base, e la staffa con la resistenza, basta avvitare le viti sotto. Montare la piastra e inserire la manopola a vita. Consiglio di lavare i componenti quale la piastra e asciugarla prima di inserirla. Ora dovrete semplicemente inserire la presa nella corrente e accendere l’interruttore che si regola su minimo e massimo. Tagliare il formaggio raclette a fette oppure a metà e adagiarlo sulla piastra. Posizionate l’altezza da voi preferita, più lo avvicinate alla resistenza più il formaggio fonderà creando anche la crosticina croccante . Una volta fuso tramite le maniglie in legno potete girarlo e anche inclinarlo per inserire il formaggio sui vostri piatti. Potete usarlo anche sul pane o sugli spiedini di carne!!!! Semplice vero!!! Non potete capire che delizia!!! Naturalmente potrete usare anche altri tipi di formaggio, evitate la mozzarella poiché mette fuori troppa acqua, usate formaggi semimolli, tra cui provola, caciocavallo, asiago ecc. All’interno della confezione troveremo 1 x piastra raclette 1 x piastra grill Le dimensioni sono di 38 cm x 31 cm x 21 cm, non è piccola ed è anche molto pesante come avevo detto in precedenza, circa 3,5 kg. DAVVERO SODDISFATTA!!!!!
Dostałem ten talerz od Klarstein Appenzell 2G do sera raclette, a do zachwytu podniebienia moich przyjaciół. Talerz swoją nazwę wziął od szwajcarskiego sera raclette, pochodzącego z kantonu Valais, spożywa się go po podgrzaniu do rozpuszczenia w środku i podaje się jako dodatek do różnego rodzaju potraw. Aby móc go posmakować potrzebujemy talerza, dlatego zdecydowałem się na to urządzenie, bardzo proste w obsłudze. Profesjonalna prostownica ma nowoczesny i prosty design, ciężką podstawę, a nie szpilkę, po której można wsunąć prostownicę. Posiada drewnianą obrotową rączkę oraz regulację wysokości. Nie martw się, nie zużyjesz tak dużo prądu, ponieważ pracuje z mocą 600 W. Temperaturę możesz regulować za pomocą pokrętła na górnej stronie, natomiast do regulacji wysokości służy małe pokrętło do podnoszenia lub opuszczania płyty. JAK PRZYGOTOWAĆ RACLETTE? Raclette przygotowuje się przecinając koło serowe na pół i podgrzewając je pod elementem grzejnym talerza. Kiedy górna warstwa zaczyna się topić, jest ona „zeskrobana” i umieszczona na talerzu do serwowania: termin „raclette” wywodzi się w rzeczywistości od francuskiego słowa „racler”, co oznacza zeskrobać lub raczej „zdrapać”, ale także „zarysować” „”. Tradycyjnie podaje się go z pieczonymi ziemniakami i plastrami bresaoli oraz piklami, takimi jak korniszony i dymka. Aby móc go posmakować potrzebujemy talerza, dlatego zdecydowałem się na to urządzenie, bardzo proste w obsłudze. Talerz jest tradycyjny i profesjonalny, ma nowoczesny i prosty design, ciężką podstawę, boczny drążek, po którym można wsunąć talerz. Posiada drewnianą obrotową rączkę oraz regulację wysokości. Nie martw się, nie zużyjesz tak dużo prądu, ponieważ pracuje z mocą 600 W. Temperaturę możesz regulować za pomocą pokrętła na górnej stronie, natomiast do regulacji wysokości służy małe pokrętło do podnoszenia lub opuszczania płyty. JAK TO DZIAŁA? Najpierw musisz złożyć urządzenie, nawet jeśli instrukcje nie są w języku włoskim, nie będzie to trudne. Umieść podstawę i wspornik z oporem, wystarczy przykręcić śruby pod spodem. Zamontuj płytkę i włóż pokrętło do życia. Zalecam umycie elementów takich jak płyta i wysuszenie jej przed włożeniem. Teraz wystarczy go podłączyć i włączyć przełącznik, który dostosowuje się do minimum i maksimum. Ser raclette pokroić w plastry lub połówki i ułożyć na talerzu. Ustaw preferowaną wysokość, im bliżej oporu, tym bardziej ser się stopi, tworząc również chrupiącą skórkę. Po stopieniu przez drewniane uchwyty można go obrócić, a nawet przechylić, aby nałożyć ser na naczynia. Można go również użyć do szaszłyków z chleba lub mięsa!!!! Proste prawda!!! Nie możesz zrozumieć, jakie pyszne! ! ! Oczywiście można też użyć innych rodzajów sera, unikać mozzarelli, bo oddaje za dużo wody, używać półmiękkich serów, w tym provola, caciocavallo, asiago itp. W opakowaniu znajdziemy 1 x płyta do raclette 1 x płyta do grilla Wymiary to 38cm x 31cm x 21cm, nie jest mała i jest też bardzo ciężka jak wspomniałam wcześniej, około 3,5kg. NAPRAWDĘ ZADOWOLONY!!!!!
In sostanza questo apparecchietto (parecchio ingombrantello) serve a scaldare dolcemente un formaggio tipico svizzero (chiamato, appunto, raclette *), sino a farlo fondere nell'apposita vaschetta inclinabile e ruotabile per poterlo così stendere senza sporcarsi su verdure grigliate, affettati, patate fatte al cartoccio, cipolline, cetriolini o crostoni di pane... una specialità del canton Vallese disponibile direttamente sulle nostre tavole italiane ... beh... siccome in questo modo si utilizza giusto qualche volta per una serata particolare tra amici.. .con mio marito abbiamo pensato di sperimentare ... già... provandolo anche con altro di nostrano... e non va affatto male (la mozzarella fa troppa acqua, ok con la provola affumicata, quella dolce, i semi stagionarti morbidi o adatti per la fonduta, perfetta con i panini). Va collegato alla corrente elettrica, purtroppo non hanno pensato ad aggiungere un perno per fissare la base, ha dei piedini di appoggio in gomma che un po' la sopraelevano e non rovinano i piani...ah... va montato! Arriva in un imballaggio a prova d'urto, dentro la scatola ci sono i pezzi da assemblare, il manuale però non è in italiano -.- si va d'intuito e di figure...non sarà immediato farlo... comunque... . all'apparenza è solido, robusto, pesantello e dai buoni materiali (prevalentemente acciaio e metallo, ci sono delle morse e delle viti a stringere, pare che ben reggono garantendone stabilità e sicurezza. Non di metallo ci sono solo i due manici di legno per manovrare senza scottarsi... considerateli il prolungamento delle vostre mani). Una volta completata la costruzione, e pulito ... si poggia il formaggio sulla piastra posta al centro... come precedentemente specificato si muove lateralmente, si abbassa e si alza lungo una staffa (in altre parole si sceglie l'altezza che si vuole) ... sia muoverla ai lati sia abbassarla e alzarla consente di avvicinarla e di allontanarla dalla resistenza superiore che genera calore (fate attenzione) ...infine si inclina solo quando il formaggio avrà raggiunto il grado di morbidezza desiderato (naturalmente l'intensità di calore emessa è regolabile, c'è una manopolina da ruotare per farlo che funge da termostato) ... va messo sotto un piatto per consentire di mangiarlo facendolo scivolare. Quando si accende un led lo indica, da quel momento si inizierà a riscaldare.. facendo la prima prova potrete sentire un cattivo odore, passa dopo poco, lasciatelo andare per una decina di minuti senza metterci nulla. Garantisce ottime cotture, il prezzo è accettabile (non si sfrutta tanto, in specie soffrendo di colesterolo alto) ...consumi limitati, visto che questa sorta di fornello ha una potenza massima raggiungibile di 600 Watt. * ... s trova in rete o in alcuni supermercati, non sempre ovunque, più facile vederlo a fettine ... considerate circa un paio d'etti a testa per un decente soddisfazione del palato, mangiando quello e basta, ovvio. L'odore mi infastidisce, è acre, di contro ha un sapore delicato, infatti non disturba e non sovrasta, ma accompagna, i sapori degli altri cibi a cui l'abbinerete. p.s.. beh... la vernicetta di rivestimento nera tende a graffiarsi e a staccarsi in specie dal perno verticale quando si fa salire e scendere la piastre centrale.. non contamina il commestibile, fa solo rovinare un minimo l'estetica dell'elettrodomestico, non ne pregiudica la funzionalità. Prodotto gentilmente offertoci dal venditore :-) Provato e valutato con onestà
Zasadniczo to urządzenie (dość nieporęczne) służy do delikatnego podgrzania typowego szwajcarskiego sera (nazywanego zresztą raclette *), aż roztopi się w specjalnej patelni, którą można przechylać i obracać, aby móc go rozsmarować bez brudne na grillowanych warzywach, wędlinach, en papillote, małych cebulkach, korniszonach czy grzankach... specjalność kantonu Valais dostępna bezpośrednio na naszych włoskich stołach... wyjątkowy wieczór z przyjaciółmi... postanowiliśmy z mężem poeksperymentować... już... próbuję z innymi miejscowymi... i wcale nie jest źle (mozzarella robi za dużo wody, ok z wędzoną provolą, na słodko, z miękkimi przyprawionymi ziarnami lub nadające się do fondue, idealne do kanapek). Musi być podłączony do prądu, niestety nie pomyśleli o dodaniu szpilki do mocowania podstawy, ma gumowe nóżki podpierające, które trochę go podnoszą i nie rujnują podłogi… ach… potrzebuje do złożenia! Przybywa w odpornym na wstrząsy opakowaniu, wewnątrz pudełka znajdują się elementy do złożenia, ale instrukcja nie jest w języku włoskim -.- kierujesz się intuicją i liczbami... nie będzie to natychmiastowe... w każdym razie. .. . podobno jest solidny, solidny, ciężki i wykonany z dobrych materiałów (głównie stal i metal, są zaciski i śrubki do dokręcenia, wydają się dobrze trzymać, gwarantując stabilność i bezpieczeństwo. Nie metal, są tylko dwie drewniane rączki do manewrować bez poparzenia... uważaj je za przedłużenie rąk). Gdy konstrukcja jest już gotowa i oczyszczona... ser kładzie się na talerzu umieszczonym pośrodku... tak jak wcześniej zaznaczono, porusza się on na boki, opuszcza się i unosi wzdłuż wspornika (innymi słowy wybierasz żądaną wysokość) ... zarówno przesuwanie go na boki, jak i opuszczanie i podnoszenie pozwala na przybliżanie i oddalanie go od górnego oporu generującego ciepło (uwaga) ... wreszcie przechyla się dopiero, gdy ser osiągnie pożądany stopień miękkości (oczywiście intensywność emitowanego ciepła można regulować, do tego służy pokrętło, aby działało jak termostat) ... należy go umieścić pod talerzem, aby można go było zjeść, przesuwając go. Jak zapali się dioda to to sygnalizuje, od tego momentu zacznie się grzać.. przy pierwszym teście czuć niemiły zapach, po jakimś czasie przejdzie, można go zostawić na jakieś 10 minut bez wkładania czegokolwiek . Gwarantuje wyśmienite gotowanie, cena do zaakceptowania (nie jest tak bardzo eksploatowana, zwłaszcza jeśli ktoś ma wysoki cholesterol)... zużycie ograniczone, biorąc pod uwagę, że kuchenka tego typu ma moc maksymalną 600 Watów. * ... można go znaleźć w sieci lub w niektórych supermarketach, nie zawsze wszędzie, łatwiej jest zobaczyć go w plasterkach ... pomyśl o kilku uncjach każdego dla przyzwoitej satysfakcji podniebienia, zjedz to i to wszystko, oczywiście. Denerwuje mnie ten zapach, jest cierpki, z drugiej strony jest delikatny w smaku, w zasadzie nie przeszkadza i nie dominuje, ale towarzyszy smakom innych potraw, z którymi go połączysz. ps. no cóż... czarna powłoka ma tendencję do rysowania i odklejania się zwłaszcza od pionowego bolca przy podnoszeniu i opuszczaniu płyty centralnej... nie zanieczyszcza jedzenia, psuje tylko minimalnie estetykę urządzenia, nie nie wpływa to na funkcjonalność. Produkt uprzejmie zaoferowany nam przez sprzedawcę :-) Rzetelnie przetestowany i oceniony
Ich liebe Raclette und ich liebe Käse über alles und so freute ich mich riesig den Klarstein Appenzell 2G traditionellen Raclette Grill testen zu dürfen. Schon auf dem Foto lief einem das Wasser im Mund zusammen, wenn man daran dachte abends mit Freunden gemütlich zusammen zu sitzen. Der Raclette Grill wird in einem stabilen Karton geliefert und muss erst noch zusammen gebaut werden. Das geht aber recht schnell Dank der Anleitung. Das ganze ist in einem schwarzen metallic Look mit silber, was sehr edel und hochwertig aussieht. Ganz unten hat man die Basisstation. Diese hat vier Füße, so dass das ganze auch sicher auf dem Tisch stehen bleibt und nicht verrutschen kann. Oben befindet sich das Heizelement. Dieses wird mit der Grillplatte verbunden und an der Basistation befestigt. Mit den beiden Holzgriffen kann ich die Grillplatte so kippen, das der geschmolzene Käse herunter läuft. Hier habe ich auch die Möglichkeit sie in der Höhe zu verstellen. Je weiter sie oben ist umso heißer wird es und der Käse zerläuft schneller. Habe ich sie weiter unten geht es dementsprechend langsamer. Ich habe den Raclette Grill nun schon einige male benutzt und bin begeistert. Auf der Basisstation kann man je nach belieben entweder Kartoffel legen, Gemüse wie Paprika, Mais, Pilze, aber auch Fleisch. Ist der Käse geschmolzen kann man mit dem Holzgriff die Grillplatte kippen und den geschmolzenen Käse auf das Fleisch oder Gemüse verteilen, sprich herunter laufen lassen. Der Käse schmilz sehr schnell und innerhalb weniger Minuten kann man mit essen anfangen. Das ist das schöne daran, denn man muss nicht ewig warten. Der Käse hat eine schöne Kruste und je nach belieben kann ich ihn dunkler oder heller machen, so wie man es mag. An dem Temperaturregler kann ich alles sehr gut einstellen. Man hat hier zwar keine Gradzahl stehen, sondern nur Minimum und Maximum und muss ausprobieren, welche Temperatur am besten ist. Aber das hat man sehr schnell raus, denn man sieht ja wie schnell der Käse schmilzt. Man kann sich die leckere Kruste so vorstellen wie bei dem Backofen Käse. Und schon den liebe ich. Der Käse selbst bekommt eine sehr cremige Konsistenz, wie man es von geschmolzenem Käse kennt und rinnt Perfekt auf das Fleisch oder Gemüse herunter. Auch Baguette kann man sehr gut darunter halten und es ist einfach nur sehr lecker. Wir haben auch verschiedene Käsesorten getestet und nicht nur speziellen Raclettekäse. Auch andere Käsesorten schmelzen Perfekt und je nach Geschmack kann man auch Camembert Sitzt man abends mit Freunden zusammen, kann man den ganzen Abend über den Raclette Grill an lassen, da ich die Möglichkeit habe, die Temperatur so zu regeln, das der Käse auch sehr langsam schmilzt und man sich so immer mal wieder bedienen kann den ganzen Abend über. Etwas Angst hatte ich dann doch wegen der Reinigung, denn geschmolzener Käse kann ganz schön hartnäckig sein. Aber das war überhaupt kein Problem. Die Grillplatte und die Basistation kann man ganz einfach unter fließend Wasser abspülen. Es bleiben auch keine Rückstände zurück und alles löst sich Prima ab. Das Heizelement sollte man nur mit einem feuchten Lappen abwischen, aber auch das klappt Prima. Ich finde diese kleinen Raclette Grill toll und besonders in geselliger Runde einfach nur Klasse, denn jeder kann sich nehmen was und wie viel er möchte. Alles ist sauber verarbeitet, es gibt keinerlei Mängel und der Käse schmilz recht schnell. Von mir gibt es fünf Sterne.
Uwielbiam raclette i kocham ser bardziej niż cokolwiek innego, więc bardzo się ucieszyłem, mogąc przetestować tradycyjny grill raclette Klarstein Appenzell 2G. Od samego patrzenia na zdjęcie cieknie ci ślinka na myśl o wygodnym siedzeniu wieczorem z przyjaciółmi. Grill do raclette jest dostarczany w solidnym pudełku i nie został jeszcze zmontowany. Jest to dość szybkie dzięki instrukcjom. Całość ma czarny metaliczny wygląd ze srebrem, który wygląda bardzo elegancko i wysokiej jakości. Na dole masz stację bazową. Ma cztery nóżki, dzięki czemu całość pewnie stoi na stole i nie może się ześlizgnąć. Element grzejny znajduje się na górze. Jest on podłączony do płyty grilla i przymocowany do stacji bazowej. Dzięki dwóm drewnianym uchwytom mogę przechylić płytę grilla tak, aby roztopiony ser spływał po niej. Tutaj również mam możliwość regulacji ich wysokości. Im wyżej, tym robi się cieplej i ser szybciej się topi. Jeśli mam je niżej, jest odpowiednio wolniej. Użyłem grilla raclette już kilka razy i jestem zachwycony. Na stacji bazowej można umieścić zarówno ziemniaki, warzywa takie jak papryka, kukurydza, grzyby, ale także mięso, w zależności od upodobań. Gdy ser się roztopi, można przechylić płytę grilla drewnianą rączką i rozprowadzić roztopiony ser na mięsie lub warzywach, tzn. pozwolić mu spłynąć. Ser bardzo szybko się topi i po kilku minutach można przystąpić do jedzenia. I to jest w tym fajne, bo nie trzeba czekać w nieskończoność. Ser ma ładną skórkę i mogę go przyciemnić lub rozjaśnić, jak chcesz. Na regulatorze temperatury mogę wszystko bardzo dobrze ustawić. Nie masz tutaj liczby stopni, tylko minimalną i maksymalną i musisz wypróbować, która temperatura jest najlepsza. Ale domyślisz się tego bardzo szybko, ponieważ możesz zobaczyć, jak szybko ser się topi. Możesz sobie wyobrazić pyszną skórkę jak ser w piekarniku. I już go kocham. Sam ser nabiera bardzo kremowej konsystencji, jaką znamy z topionego sera i idealnie spływa na mięso lub warzywa. Można też pod nią trzymać bagietkę i jest po prostu bardzo smaczna. Testowaliśmy również różne rodzaje sera, a nie tylko specjalny ser raclette. Inne rodzaje sera również doskonale się rozpuszczają iw zależności od upodobań można również użyć camemberta.Jeśli wieczorem zasiądziecie ze znajomymi, grill raclette można zostawić włączony na cały wieczór, gdyż mam możliwość regulacji temperatury tak że ser też się topi bardzo wolno topi się i można sobie częstować przez cały wieczór. Trochę się bałam czyszczenia, bo roztopiony ser potrafi być dość uparty. Ale to wcale nie był problem. Płytę grilla i stację bazową można łatwo opłukać pod bieżącą wodą. Nie ma też pozostałości i wszystko wychodzi świetnie. Element grzejny należy przecierać tylko wilgotną ściereczką, ale to też świetnie się sprawdza. Myślę, że te małe grille raclette są świetne, a zwłaszcza w towarzyskim gronie po prostu świetne, bo każdy może wziąć to, co i ile chce. Wszystko jest czysto przetworzone, nie ma żadnych wad, a ser dość szybko się topi. To ode mnie pięć gwiazdek.