Steakreaktor 2.0 – Stainless Steel Edition Grill elektryczny










Steakreaktor 2.0 – Stainless Steel Edition Grill elektryczny
- Elektryczny grill stołowy
- Stal nierdzewna
- 1600 watt
- Tego artykułu nie ma w tej chwili w magazynie i musi być najpierw ponownie zamówiony. Ten przedmiot jest obecnie niedostępny. Podaj nam swój e-mail, a my powiadomimy Cię, gdy będzie dostępny!
- Ekspresowa dostawa
- 14 dni na zwrot
Zalety
Grill typu indoor: 1600 W do grillowania w temp. od 400 do 850 ° C
Wersja ze stali nierdzewnej: obudowa wykonana w całości ze szczotkowanej stali nierdzewnej
Efektywny: izolowana obudowa z aktywnym chłodzeniem - ciepło pozostaje w środku
Szczegóły dot. produktu
Steakreaktor 2.0 marki Klarstein to urządzenie, które poprzez sysytem grzania górnego w temp. 850 stopni rewolucjonizuje proces przyrządzania steków. Specjalnie opracowane przez Klarstein grzałki ceramiczne generują intensywne ciepło promieniujące wprost na mięso. Pozwala to wyczarować w ciągu kilku minut aromatyczną, karmelizowaną skórkę, podczas gdy wnętrze steku pozostaje bardzo delikatne i soczyste. Powstają przy tym wspaniałe aromaty pieczenia, gwarantujące niepowtarzalne doznania smakowe.
Decydując się na jedyny w swoim rodzaju grill wysokotemperaturowy marki Klarstein, masz okazję poznać i wykorzystać we własnej kuchni niepowtarzalne, sekretne sztuczki nowojorskich restauracji Steakhouse. Główną rolę odgrywa tu zasilanie energią elektryczną i izolowana, aktywnie chłodzona obudowa, dzięki której ciepło nie wydostaje się na zewnątrz podczas procesu smażenia.
Wypływające podczas grillowania soki mięsne spływają do dołączonej tacki. Po dodaniu odrobiny masła, ziół i przypraw można z nich wykreować fantastyczne sosy. Steakreaktor 2.0 to wszechstronne urządzenie do opiekania i smażenia. W prosty i szybki sposób umożliwi przygotowanie nie tylko doskonałego steku, lecz także innych rodzajów mięs, ryb, warzyw, a nawet pysznych deserów. Zapiekanki, boczek i tym podobne smakołyki uzyskają w Steakreaktor 2.0 wyśmienity, intensywny smak wzbogacony o chrupiącą skórkę. Dzięki łatwej obsłudze i prostemu czyszczeniu, wyjmowanej wkładce grillowej oraz swojej wszechstronności Steakreaktor 2.0 gwarantuje doskonałe rezultaty kulinarne, zachęcając smakoszy do kreatywnego eksperymentowania.
Wersja ze stali nierdzewnej: elegancki, wysokotemperaturowy grill Steakreaktor 2.0 od Klarstein teraz w obudowie wykonanej w całości ze szczotkowanej stali nierdzewnej - sprawdzi się nie tylko w kuchni!
Podstawowe informacje
- intuicyjna obsługa elementu sterującego z przodu
- ekran LED z wyświetlaczem temperatury i timerem
- nowe, zoptymalizowane aktywne chłodzenie
- automatyczne wyłączanie
- łatwe czyszczenie - wszystkie wyjmowane elementy przystosowane do mycia w zmywarce
- w szybkim czasie gotowy do ponownego użycia: wkładka grillowa, tacka na skapujący tłuszcz przystosowane do mycia w zmywarce
- wyprodukowano w Niemczech
- moc: 1600 W.
- zakres temperatur: (promiennik ciepła) 400 ° C - 800 ° C
Wymiary i szczegóły techniczne
- wymiary: ok. 25,5 x 41,5 x 35,5 cm (szer. x wys. x gł.)
- ruszt do grillowania / powierzchnia użytkowa grilla: 16 x 25 cm (szer. x dł.) / 15 x 20 cm (szer. x dł.)
- waga: ok. 14 kg
Co zostanie dostarczone
- 1 x grill wysokotemperaturowy
- 1 x ruszt
- 1 x uchwyt prowadzący do rusztu
- 1 x tacka ociekowa na tłuszcz ¼ GN
- 1 x wkładka grillowa
- Instrukcja obsługi w języku niemieckim (inne języki: angielski, hiszpański, włoski, francuski)
Dostawa i wysyłka
Nie ma komentarzy do tego artykułu.
War ein Weihnachtsgeschenk. Klappt nicht so gut wie erwartet: Geht nur für kleine Steaks, für mehrere Leute nicht zu gebrauchen. Der Beschenkte ist sehr unzufrieden und hat das sehr teure Gerät weiter gegeben.
Był prezentem świątecznym. Nie działa tak dobrze, jak oczekiwano: działa tylko w przypadku małych steków, nie nadaje się do użytku przez kilka osób. Odbiorca jest bardzo niezadowolony i zrezygnował z bardzo drogiego urządzenia.
Der Steakreaktor 2.0 erfüllt unsere Erwartungen vollkommen. Bei der richtigen Fleischqualität hervorragende Grillergebnisse. Zu r Haltbarkeit können wir noch keine Aussage treffen. Alles andere passt.
Reaktor stekowy 2.0 w pełni spełnia nasze oczekiwania. Przy odpowiedniej jakości mięsa doskonałe rezultaty grillowania. Nie możemy jeszcze wypowiadać się na temat trwałości. Wszystko inne pasuje.
Perfekt: (1) bedienungssicher schnell und einfach auch für den Hausmann mitten Heiligtum der besten aller Ehefrauen -> Küche [der Rezensent agiert normalerweise im Schnitt an drei Tagen - auch im Winter - am Großen „Weber“ auf der Terrasse], (2) sinnvoller Menüablauf, (3) Gehäuse bleibt kühl trotz Weihnachtsserienproduktion, (4) gute Postions-/Effektkombination ca. 30 cm entfernt von der Dunstabzugshaube (näher am Hauptgeschehen) war kein Plätzlein für den Beefer zu bekommen, (5) high-end Ergebnis in Kombination mit sous-vide, allerdings bei Einsatz von hoch-qualitativem Fleisch, das wir immer beim Biobauern kaufen, (6) momentan keine Erfahrung mit Fisch und Gemüse: ich werde nach „Versuchsreihe“ weiter berichten
Idealne: (1) bezpieczne w użyciu, szybkie i łatwe, nawet dla męża, w środku sanktuarium najlepszej ze wszystkich żon -> kuchnia [recenzent zwykle pracuje średnio trzy dni - nawet zimą - przy duży "weber" na tarasie], (2) sensowny przebieg menu, (3) obudowa pozostaje chłodna pomimo świątecznej produkcji seryjnej, (4) dobra kombinacja pozycja/efekt w odległości ok. 30 cm od okapu (bliżej głównej akcji ) nie było miejsca na wołowinę, (5) efekt high-end w kombinacji z sous-vide, ale z wykorzystaniem wysokiej jakości mięsa, które zawsze kupujemy od rolników ekologicznych, (6) obecnie brak doświadczenia z rybami i warzywa: zdam relację po "serii testowej".
Wir waren auf der Suche nach einem Steak-Grill, der ca. 800°C erreicht. Die meisten Modelle sind gasbetrieben, was für uns nicht in Frage kam. So kamen wir zum Klarstein Steakreaktor. Wir sind damit sehr zufrieden; die Steaks bekommen eine tolle Kruste und es ist kein Vergleich zum Braten in einer Bratpfanne. Man sollte die Steaks, je nach Dicke, vorher bei 50-60°C leicht vorgaren, da sie sonst innen sehr "englisch" sind. Das Gerät heizt sehr schnell auf und alle wesentlichen Teile lassen sich entnehmen und in der Spülmaschine reinigen.
Szukaliśmy grilla do steków, który osiąga temperaturę około 800°C. Większość modeli jest zasilana gazem, co dla nas nie wchodziło w rachubę. W ten sposób trafiliśmy do reaktora stekowego Klarstein. Jesteśmy z tego bardzo zadowoleni; steki uzyskują świetną skórkę i nie ma porównania do smażenia ich na patelni. W zależności od grubości steki należy wcześniej podgotować w temperaturze 50-60°C, inaczej będą bardzo „angielskie” w środku. Urządzenie bardzo szybko się nagrzewa, a wszystkie istotne części można wyjąć i umyć w zmywarce.
Super Steakgrill das ist der Thermomix für Männer. Kann man nur weiterempfehlen. Klappt einwandfrei mit dem Grill- Fleisch. Es darf nur nicht zu dünn sein. Bei dickeren Filet Steaks sollte man im Sous vide Garer auf mit 54 -56 grad vorgaren. Danach noch 2min jede Seite im Reaktor und man hat das perfekte Steak. Auch Lamm und Schweinekoteletts werden traumhaft. Gerade wenn noch ein bissle Fett dran ist wird es richtig gut und bleibt innen total saftig. Man darf aber erst hinter würzen wenn das Steak zum entspannen noch in der Warmhalteschale liegt. Es empfiehlt sich den Reaktor der etwas größer als ein Kaffeemaschine ist, in der Nähe der Dunstabzugshaube aufzustellen. Damit gegebenenfalls der Bratdunst weg hat. Man kann gut mit dem Grill 4-6 Gäste kochen, das Fleisch lässt sich gut im wärmebereich aufbewahren. Auf alle Fälle ist das ein richtig toller Indoor Grill womit man viel Spaß hat! Deshalb die 5 Sterne
Super stek z grilla to właśnie Thermomix dla mężczyzn. Można po prostu polecić. Doskonale komponuje się z grillowanym mięsem. Tylko nie może być za cienki. W przypadku grubszych steków z polędwicy należy je wstępnie ugotować w kuchence sous vide w temperaturze 54-56 stopni. Następnie 2 minuty z każdej strony w reaktorze i masz doskonały stek. Fantastycznie wychodzą również kotlety jagnięce i wieprzowe. Zwłaszcza, gdy jest na nim jeszcze trochę tłuszczu, robi się naprawdę dobry i pozostaje całkowicie soczysty w środku. Ale możesz sezonować dopiero po tym, jak stek jest jeszcze w misce do podgrzewania, aby się zrelaksować. Zaleca się ustawienie reaktora, który jest nieco większy od ekspresu do kawy, w pobliżu okapu kuchennego. Aby opary pieczenia odeszły w razie potrzeby. Możesz dobrze ugotować 4-6 gości z grillem, mięso można dobrze przechowywać w ciepłym miejscu. W każdym razie jest to naprawdę świetny grill do wnętrz, przy którym można się dobrze bawić! Stąd 5 gwiazdek
Wir haben ihn jetzt seit ungefähr einem halben Jahr in benutzung. Bedienung ist einfach und ein beigelegtes Heft mit Tipps für die zubereitung verschiedener Fleischsorten ist auch sehr hilfreich. Das Gerät wird schnell heiß, und zwar genau 850 °C. Der Effekt auf das Fleisch ist selbsterklärend. Steaks und viele andere Sachen werden zu einem neuen Erlebnis, da durch die Hitze das Fleisch außen leicht "karamellisiert" und man es innendrin noch medium rare hinbekommt. Reinigung ist auch einfach da alles aus dickem Edelstahl gefertigt ist und das ganze Innnengerüst sich einfach entnehmen lässt. Somit kann man es einfach auswischen und zack, wieder sauber. Top Gerät zum Stolzen Preis.
Używamy go już około półtora roku. Jest łatwy w użyciu, a dołączona książeczka ze wskazówkami dotyczącymi przygotowywania różnych rodzajów mięsa jest również bardzo pomocna. Urządzenie nagrzewa się bardzo szybko, dokładnie do 850°C. Wpływ na mięso jest oczywisty. Steki i wiele innych rzeczy stają się nowym doświadczeniem, ponieważ ciepło lekko „karmelizuje” mięso na zewnątrz, a w środku nadal można uzyskać średnio wysmażone. Czyszczenie jest również łatwe, ponieważ wszystko jest wykonane z grubej stali nierdzewnej, a całą ramę wewnętrzną można łatwo wyjąć. Możesz więc po prostu go wytrzeć i bam, wyczyścić ponownie. Topowe urządzenie w atrakcyjnej cenie.
Also das ist wirklich ein tolles Gerät , die Steaks sind geschmacklich ein Wahnsinn, tolle Rostaromen, wir sind mehr als zufrieden! Zwei kleine Kritikpunkte: Daher es doch zu starkem Rauch kommt finden wir nicht das für Indoor geeignet ist, am Balkon oder Garten aber eine super Sache. Man kann immer nur ein oder zwei Steaks gleichzeitig machen.
Jest to więc naprawdę świetne urządzenie, smak steków jest niesamowity, wspaniałe aromaty palonych dań, jesteśmy więcej niż zadowoleni! Dwa małe punkty krytyki: Uważamy, że nie nadaje się do użytku w pomieszczeniach z powodu silnego dymu, ale jest świetną rzeczą na balkonie lub w ogrodzie. Jednorazowo można smażyć tylko jeden lub dwa steki.
Das Gerät macht einen soliden Eindruck und hält was es verspricht. Die Bedienung mit einem Knopf ist kinderleicht zu bedienen. Temperatur und Zeit werden eingestellt, dann bringt der Reaktor (der Name ist Prgramm) den Grill aud die gewünschte Temperatur. Ist diese erreicht ertönt ein Signal und das Grillgut kann eingeschoben werden. Mit Ablauf der programmierten Zeit stellt sich das Gerät aus. Die gleiche Prozedur wird nach dem Umdrehen des Fleisches narrensicher wiederholt. Das beigefügte Heft enthält einige Tips zu den Grillzeiten. Das ist anfangs ein guter Leitfaden, es macht aber mehr Spaß selbst herauszufinden wie man vorgehen sollte, damit es perfekt wird. Man kann sehr gut beobachten wie sich die starke Hitze des Reaktors im Fleisch ausbreitet und kann so den richtigen Zeitpunkt selbst bestimmen. Zur Auswahl des Geräte-Standorts sollte man erwähnen, dass es nach vorne eine enorme Hitze ausstrahlt und es je nach Betriebsrat auch Rauchentwicklung gibt. Eine Abzugshaube oder weit geöffnete Fenster sind hilfreich. Ich werde deshalb das Gerät im Sommer an einem schattigen Platz draußen betreiben. Reinigung ist problemlos. Platz auf dem Grill ist genug, um gleichzeitig 2 Personen zu versorgen. Mehrere Personen gehen ohne Probleme, da das Fleisch ruckzuck fertig ist. Noch zu den Kosten: der stolze Preis ließ mich länger nachdenken. Wer das Gerät aber nicht nur für Hühnerfleisch verwenden will wird feststellen, dass diese Investition zu den Kosten von hochqualitativen, lang abgehangenen Fleisch passt. Qualität hat seinen Preis - aber da der Gang zum teuren Steakhaus entfällt, zahlt sich der Steakreaktor schnell aus. 5 Punkte sind deshalb alles in allem vollkommen gerechtfertigt.
Urządzenie robi solidne wrażenie i robi to, co obiecuje. Obsługa jednym przyciskiem jest łatwa w użyciu. Temperatura i czas są ustawione, następnie reaktor (nazwa to program) doprowadza grill do żądanej temperatury. Po osiągnięciu tego poziomu rozlegnie się sygnał dźwiękowy i można włożyć żywność do grillowania. Po upływie zaprogramowanego czasu urządzenie wyłącza się. Ta sama procedura jest niezawodnie powtarzana po przewróceniu mięsa. Załączona broszura zawiera wskazówki dotyczące czasów grillowania. To dobry przewodnik na początek, ale zabawniejsze jest samodzielne zastanawianie się, co zrobić, aby było idealnie. Możesz bardzo dobrze obserwować, jak silne ciepło reaktora rozprzestrzenia się po mięsie i w ten sposób możesz sam określić odpowiedni czas. Przy wyborze lokalizacji urządzenia należy wspomnieć, że emituje ono ogromne ciepło do przodu oraz, w zależności od rady zakładowej, dochodzi również do powstawania dymu. Pomocny jest okap lub szeroko otwarte okna. Dlatego latem będę obsługiwał urządzenie w zacienionym miejscu na zewnątrz. Czyszczenie jest łatwe. Na grillu jest wystarczająco dużo miejsca, aby nakarmić jednocześnie 2 osoby. Kilka osób idzie bez problemu, bo mięso jest gotowe w mgnieniu oka. A teraz koszty: duma cena skłoniła mnie do dłuższego zastanowienia. Jeśli jednak nie chcesz używać urządzenia tylko do kurczaka, przekonasz się, że ta inwestycja jest odpowiednia dla kosztu wysokiej jakości, długo dojrzewającego mięsa. Jakość ma swoją cenę - ale ponieważ nie ma potrzeby chodzenia do drogiego steakhouse, reaktor stekowy szybko się zwraca. Podsumowując, 5 punktów jest zatem całkowicie uzasadnione.
Habe mir den Steakreaktur zu Weihnachten gegönnt und wurde nicht enttäuscht. Die Bedienung ist kinderleicht. Einmal drehen um die Temperatur einzustellen, drücken, nochmal drehen für die gewünschte Zeit - fertig. Mehr braucht man nicht. Die Filet-Steaks sind mir schon beim ersten Versuch auf den Punkt gelungen. Man kann damit natürlich viel mehr als nur tote Kühe verarbeiten, auch Fisch und Huhn, sogar Grillgemüse. Was nicht so gefällt: Die Anleitung könnte ausführlicher sein, z.B. zum Thema Wartung/Reinigung. Das Fett spritzt leider nach oben an die Heizung und entzündet sich. Keine Ahnung wie ich die wieder sauber bekomme, da ein Gitter davor ist. Beim Ausbauen der Bleche ist mir aufgefallen, dass die teilweise recht scharf sind. Die könnten besser abgerundet sein.
Zafundowałem sobie Steakreaktur na Boże Narodzenie i nie zawiodłem się. Operacja jest dziecinnie prosta. Obrócić raz, aby ustawić temperaturę, nacisnąć, ponownie obrócić na żądany czas - gotowe. To wszystko, czego potrzebujesz. Steki z polędwicy trafiły w sedno za pierwszym razem. Oczywiście można go używać do przetwarzania znacznie więcej niż tylko martwych krów, także ryb i kurczaków, a nawet grillowanych warzyw. Co mi się tak nie podoba: Instrukcja mogłaby być bardziej szczegółowa, np. na temat konserwacji/czyszczenia. Niestety tłuszcz chlapie na grzałkę i zapala się. Nie mam pojęcia, jak mogę je ponownie wyczyścić, ponieważ przed nimi jest siatka. Podczas zdejmowania blachy zauważyłem, że niektóre z nich są dość ostre. Można by je lepiej zaokrąglić.
bin seit März 2017 zufriedener Nutzer dieses Teils. Ich habe bwusst bis jetzt mit der Rezession gewartet, erst mal kennenlernen, nutzen und dann plaudern. Zum verwndeten Fleisch : 4 bis 6 Wochen trocken gereift, 600 bis 800 Gramm, am Stück natürlich. Vor dem Grillen ein paar Stündchen im Sous Vide bei 54 °C. Vor dem Beefen (Reaktören ?) trocknen (paar Minuten im Baumwoll Geschirrtuch) Salzflocken drauf und innerhalb 2 Minuten in den Reaktor. Grosse Stücke eher mit Abstand zum Brenner, wird gleichmässiger braun. 2 Minuten dann wenden. Raus und leicht zuckern, auch warmes dunkles Bier mit Honig bringt`s. Nochmals jede Seite 2 bis 3 Minuten, fertig. Auf einen vorgewärmten Metallteller, Haube drüber, nach 2 bis 3 Minuten wenden. Weitere 2 bis 3 Minuten Ruhe gönnen dann aufschneiden. Eben klassisch, ohne Schmackes...., Genuss pur. Mein Reaktor steht dauerhaft im geschützten Aussenbereich, ich grille auch im Winter im Freien. Ich weiss, kann nicht jeder, aber in der Küche ist mir das Teil zu heftig. Viel bemeckert wird der angeblich zu kleine Garraum. Aber 1 kg am Stück passt rein, mit Abstand zum Heizelement wird`s auch rundum braun. Für Grossfamilien oder Flachsteakgriller gib`s ja auch grössere Geräte, halt zum grösseren Preis. Das Preisgemeckere find ich eh kindisch, der Klarstein hat seinen Preis und den ist er wert. Wem`s zuviel ist der lass es eben, aber nicht in der Gemeinde rumsülzen.... Putzen absolut einfach, wurde ja auch des öfteren gelobt. Sauber verarbeitet, alle wichtigen Teile aus dickem Edelstahl. Zum Preis, ist gerechtfertigt, liegt eh eher im unteren Bereich. Zuverlässig ist das Teil auch, Aufheizzeit bemerkenswert kurz. Einknopfbedienung ist super, grosser Knopf, kein Firlefanz, geht Ratz Fatz... Und auch mehrere Durchgänge, wenn`s eben mal mehr sein soll, schafft das Gerät ohne Probleme. Bisserl kreativ müsst`s eben schon sein .... Tip, das Fleisch eher öfter wenden, man hat die bessere Kontrolle und der Saft verteilt sich besser. Vorher bei > 50 °C im Sous Vide oder Dämpfer, die Kerntemperatur passt dann und man muss nur noch Farbe und Röstaromen erzeugen (reaktören ?) Soße wird extra erzeugt, aber zuwas Soße ? Allen viel Spass und puren Fleischgenuss vom Feinsten. Und, Fleisch hat keine Poren, Blut schon gleich gar nicht. Nicht von mir, Quellen allerding unbekannt: "was ist Vegan, kann man das essen ?" "bis 400 Gramm ist`s ein Steak, ab 400 Gramm ein Braten" bin zwar anderer Meinung, aber trotzdem gut gesprochen
Jestem zadowolonym użytkownikiem tej części od marca 2017. Celowo czekałem do teraz z recesją, najpierw poznaj, wykorzystaj, a potem rozmawiaj. O użytym mięsie: sezonowane na sucho przez 4 do 6 tygodni, 600 do 800 gramów, oczywiście w jednym kawałku. Przed grillowaniem sous vide przez kilka godzin w temperaturze 54°C. Przed wołowiną (reaktory?) osusz na nim płatki soli (kilka minut w bawełnianej ściereczce) i włóż do reaktora na 2 minuty. Większe kawałki w większej odległości od palnika będą brązowić bardziej równomiernie. 2 minuty, następnie obróć. Wyjdź i dodaj trochę cukru, ciepłe ciemne piwo z miodem też załatwi sprawę. Ponownie z każdej strony 2 do 3 minut, gotowe. Połóż pokrywkę na rozgrzanym metalowym talerzu i po 2-3 minutach obróć. Odpocznij przez kolejne 2 do 3 minut, a następnie rozetnij. Po prostu klasycznie, bez smaku…., czysta przyjemność. Mój reaktor jest na stałe w chronionym terenie zewnętrznym, grilluję na świeżym powietrzu nawet zimą. Wiem, że nie każdy to potrafi, ale w kuchni to dla mnie za dużo. Rzekomo zbyt mała przestrzeń do gotowania to dużo krytyki. Ale 1 kg na raz się mieści, z odległością od elementu grzejnego też brązowieje. Dla dużych rodzin lub grillujących płaskich steków dostępne są również większe urządzenia, ale w wyższej cenie. I tak narzekanie na cenę uważam za dziecinne, Klarstein ma swoją cenę i jest tego wart. Jeśli to dla ciebie za dużo, po prostu zostaw to, ale nie zadzieraj ze społecznością... Sprzątanie jest absolutnie łatwe i często się to chwali. Czyste wykonanie, wszystkie ważne części wykonane z grubej stali nierdzewnej. Cena jest uzasadniona, w każdym razie raczej z niższej półki. Część jest również niezawodna, a czas nagrzewania jest wyjątkowo krótki. Obsługa jednym przyciskiem jest super, duży przycisk, bez bajerów, Ratz Fatz działa... A urządzenie bez problemu radzi sobie również z kilkoma przejazdami, jeśli trzeba więcej. To musi być tylko trochę kreatywne... Porada, obracaj mięso częściej, masz lepszą kontrolę i sok lepiej się rozprowadza. Wcześniej w temperaturze > 50°C w sous vide lub parowarze, temperatura rdzenia jest wtedy odpowiednia i wystarczy tylko wytworzyć kolor i palone aromaty (reaktor?). Sos jest produkowany oddzielnie, ale jaki sos? Baw się dobrze i ciesz się czystym mięsem w najlepszym wydaniu. A mięso nie ma porów, krew z pewnością nie. Nie przeze mnie, ale nieznane źródła: „Co to jest wegańskie, czy można to zjeść?” "Do 400 gramów to stek, od 400 gramów to pieczeń" Ja mam inne zdanie, ale i tak dobrze powiedziane
Die durchaus gegenteiligen Bewertungen und Aussagen hier und in diversen Foren hatten mich lange überlegen lassen, ob es dieses Gerät sein sollte. Nach der Leistungserhöhung fiel dann die Entscheidung leichter, zumal damals noch der alte Preis galt. Einige gute Kilo Fleisch und einige Testesser später steht fest, dass es bei Weitem kein Fehlkauf war - im Gegenteil. Statt dessen stellte sich die Frage, wie einige anderslautende Einschätzungen wohl zustande kamen. Das Aufheizen ist in wenigen Minuten erledigt. Die Einstellung mit nur einem Knopf war anfangs etwas gewöhnungsbedürftig (es dauert einige Sekunden, bis die Temperatur hochzählt und damit die Aufheizbestätigung erfolgt). Da das Fleisch grundsätzlich Sous vide vorgegart wurde (gut trockentupfen nicht vergessen!), waren auch innerhalb von Minuten Ergebnisse wie auf den Produktfotos erzielbar. Genau dafür wurde der Reaktor gekauft und das bringt er dann auch. Dabei lohnt es sich aber, mit Temperatur, Dauer und vor allem Abstand zum Brenner zu experimentieren, da die Brennerfläche kleiner als die Rostfläche ist und somit unterschiedlich großes Gargut nicht überall mit gleicher Hitze gegart werden kann. Bei fetthaltigeren Fleischsorten entsteht zwar schnell ein gutes Röstaroma, die Rauchentwicklung beim Auftreffen von Fettspritzern auf den Brenner dürfte empfindliche Nasen gerade beim Gebrauch in der Wohnung wohl stören können. Mit einem Platz unter einer guten Ablufthaube ist das aber gut lösbar, zumal der Reaktor sehr gut gedämmt ist, sodass außen keinerlei Strahlungswärme ankommt - abgesehen vom Rosthalter, der sehr schnell heiß wird - das Abnehmen vergisst man nur einmal. GN-Gastroschalen, etwa für Grill-Beilagen, passen zwar in den Garraum, nicht aber in die Führungsschienen und müssen daher auf dem (benutzten) Rost abgestellt werden. Nach Beendigung des Grillens dauert es wesentlich länger, den Reaktor auf Ausschalttemperatur abzukühlen (bleibt automatisch so lange eingeschaltet), als das Aufheizen benötigte. Die Reinigung ist ein Kinderspiel: den Edelstahl-Garraum entnehmen und kurz abgespült in den Geschirrspüler. Fertig. Alles in allem ein sehr gutes Gerät für zwei Personen, für drei bis vier sollte man schon gut planen, da die Portionsgrößen schnell die nutzbare Grillfläche überschreiten.
Całkiem sprzeczne recenzje i wypowiedzi tutaj i na różnych forach sprawiły, że długo zastanawiałem się, czy to powinno być to urządzenie. Po wzroście wydajności decyzja była łatwiejsza, tym bardziej, że wtedy obowiązywała jeszcze stara cena. Kilka dobrych kilogramów mięsa i kilku testerów później, jasne jest, że nie był to zły zakup - wręcz przeciwnie. Zamiast tego pojawiło się pytanie, w jaki sposób powstały niektóre z różnych ocen. Ogrzewanie odbywa się w ciągu kilku minut. Ustawienie za pomocą jednego przycisku wymagało początkowo trochę przyzwyczajenia (naliczenie temperatury i tym samym potwierdzenie grzania zajmuje kilka sekund). Ponieważ mięso było zawsze wstępnie ugotowane metodą sous vide (nie zapomnij osuszyć!), rezultaty widoczne na zdjęciach produktu można było osiągnąć w ciągu kilku minut. Właśnie po to został kupiony reaktor i to właśnie przynosi. Warto jednak poeksperymentować z temperaturą, czasem trwania, a przede wszystkim odległością od palnika, ponieważ powierzchnia palnika jest mniejsza niż powierzchnia rusztu i dlatego potrawy różnej wielkości nie mogą być gotowane wszędzie z tą samą temperaturą. Tłuste rodzaje mięsa szybko nabierają dobrego aromatu pieczeni, ale dym, który powstaje, gdy plamy tłuszczu uderzają w palnik, może prawdopodobnie przeszkadzać wrażliwym nosom, zwłaszcza gdy jest używany w domu. Mając miejsce pod dobrym okapem wyciągowym jest to jednak łatwe do rozwiązania, tym bardziej, że reaktor jest bardzo dobrze izolowany, dzięki czemu żadne ciepło promieniowania nie wydostaje się na zewnątrz - poza uchwytem rusztu, który bardzo szybko się nagrzewa - zapomina się tylko o usunąć raz. Tace gastro GN, na przykład do grillowanych dodatków, mieszczą się w komorze gotowania, ale nie w prowadnicach i dlatego muszą być umieszczane na (używanym) ruszcie. Po zakończeniu grillowania schłodzenie reaktora do temperatury wyłączenia (tak długo pozostaje włączone automatycznie) trwa znacznie dłużej niż jego nagrzanie. Czyszczenie jest dziecinnie proste: wyjmij komorę gotowania ze stali nierdzewnej i krótko opłucz ją w zmywarce. Kompletny. W sumie bardzo dobre urządzenie dla dwóch osób, ale należy dobrze zaplanować trzy-cztery osoby, ponieważ wielkość porcji szybko przekracza użyteczną powierzchnię grillowania.
Ob man es braucht oder nicht muss jeder für sich selbst entscheiden. Ich habe mich für JA entschieden und es meinem Mann zum Geburtstag geschenkt. Es heitzt sehr schnell auf (einstelliger Minutenbereich) und das Steak ist auf Grund der hohen Hitze auch schnell zubereitet. Das Geschmackserlebnis ist dann um ein vielfaches besser als wenn man das Steak in der Pfanne zubereitet. Die Rauchentwicklung ist normal.
Każdy musi sam zdecydować, czy tego potrzebuje, czy nie. Wybrałam TAK i podarowałam mężowi na urodziny. Nagrzewa się bardzo szybko (minuty jednocyfrowe), a stek jest również przygotowywany szybko ze względu na wysoką temperaturę. Doznania smakowe są wtedy wielokrotnie lepsze niż w przypadku przygotowania steku na patelni. Rozwój dymu jest normalny.
Bisher kannte ich nur gasbetriebene Hochleistungsgriller. Mir ist das Hantieren mit Gasflaschen, noch dazu im Wohnbereich nicht sympathisch. Als ich sah, dass es jetzt den Steakreaktor auf Elektrobasis gibt, habe ich sofort zugeschlagen. Die Lieferung erfolgte prompt. Die Inbetriebnahme ist spielend leicht von der Hand gegangen und bereits das erste Ribey-Steak gelang hervorragend. Dieses Gerät kann ich nur wärmstens empfehlen - es ist sein Geld wert ! Hanns H, Schubert
Do tej pory znałem tylko wysokowydajne grille gazowe. Nie lubię dotykać butli z gazem, zwłaszcza w salonie. Kiedy zobaczyłem, że elektryczny reaktor do steków jest już dostępny, natychmiast go wykorzystałem. Dostawa była szybka. Uruchomienie było dziecinnie proste, a pierwszy stek z ribey okazał się doskonały. Mogę tylko gorąco polecić to urządzenie - jest warte swojej ceny! Hanns H, Schubert
Sehr gutes Produkt hier meine Pros und Cons: Pros: Super Grill Ergebnis! Das ist für mich schon mal das Wichtigste an einem Grill. Weniger Rauchentwicklung als in der Pfanne Kann in der Küche verwendet werden. Geht mit Strom, somit kein Gas notwendig Leicht zu reinigen Heizt sehr schnell auf 850 Grad Cons: Die Bedienung mit dem Drehknopf ist finde ich nicht intuitiv. Könnte eine etwas größere Grillfläche bieten Preis Die Cons sind auf jeden Fall meckern auf höchstem Niveau. 600€ sind nun mal eine Stange Geld jedoch sind die Konkurrenzproduke auch nicht billiger und insofern ist der Preis gerechtfertigt. Auch die Grillfläche ist bei dem Preis OK. Ich kann das Produkt uneingeschränkt empfehlen und habe viel Spass damit.
Bardzo dobry produkt oto moje plusy i minusy: Plusy: Super wynik z grilla! Dla mnie to najważniejsza rzecz w grillu. Mniej dymu niż na patelni.Może być używany w kuchni. Działa na prąd, więc nie wymaga gazu. Łatwe do czyszczenia. Bardzo szybko nagrzewa się do 850 stopni. Wady: Obsługa za pomocą pokrętła nie jest dla mnie intuicyjna. Mógłby oferować nieco większą powierzchnię do grillowania. Cena Wady zdecydowanie na najwyższym poziomie. 600€ to dużo pieniędzy, ale konkurencyjne produkty nie są tańsze i pod tym względem cena jest uzasadniona. Powierzchnia grilla jest również OK w tej cenie. Mogę polecić produkt bez zastrzeżeń i dobrze się przy nim bawić.
Das Gerät ist eine gelungene Alternative zu Gasgrills. Ob auf dem Balkon oder in der Küche ohne viel Aufwand verwendbar. Nach ein bisschen Einarbeitungszeit werden die Steaks und andere Grill u. Überbackgerichte sehr gut. Es ist auch eine Alternative, für kleinere Gastronomieeinrichtungen, zu den Im Gastrobereich angebotenen Großgeräten! Eine Tropfschale am Gerät, ev. ausziehbar, wäre sinnvoll da beim Fleischwenden einiges vor das Gerät tropft. Für einen optimalen Einsatz wäre eine stufenlose Verstellung der Einschubhöhe perfekt. MfG Gerd Henschel
Urządzenie stanowi udaną alternatywę dla grilli gazowych. Może być stosowany na balkonie lub w kuchni bez większego wysiłku. Po odrobinie treningu steki i inne dania z grilla i pieczone są bardzo dobre. To także alternatywa, dla mniejszych obiektów gastronomicznych, dla dużych urządzeń oferowanych w sektorze gastronomicznym! Przydałaby się tacka ociekowa na urządzeniu, ewentualnie wysuwana, ponieważ podczas obracania mięsa kapie przed urządzeniem. Dla optymalnego wykorzystania idealna byłaby bezstopniowa regulacja wysokości wkładania. Z poważaniem, Gerd Henschel
Dieser Grill ist wirklich der absolute Hammer , ich fahre sonst richtig weit um ein gute Steak zu essen , in Düsseldorf oder Dortmund gibt es Restaurants die Steaks bei 850 Grad grillen , denn bei 850 Grad wir ein Steak einfach Weltklasse !!! Jetzt keine Fahrerei mehr !! Keine 6 Minuten und ein super gegrilltes Steak liegt auf dem Teller , echt irre gut. Ich kann den Grill nur 100% empfehlen.
Ten grill jest naprawdę super, poza tym jeżdżę naprawdę daleko, żeby zjeść dobry stek, w Düsseldorfie czy Dortmundzie są restauracje, które grillują steki w 850 stopniach, bo w 850 stopniach stek to po prostu światowa klasa!!! Teraz nie więcej jazdy !! Mniej niż 6 minut i super grillowany stek jest na talerzu, naprawdę dobry. Mogę tylko polecić grilla w 100%.
Funktioniert einwandfrei ! Nach ein bisschen Probieren mit den Zeiten und Einstellungen erhält man das perfekte Steak. Allerdings doch eher im Aussenbereich anzuwenden, da man in geschlossenen Räumen dann doch selbst wie das Steak riecht !
Działa bez zarzutu! Po odrobinie prób i błędów z czasami i ustawieniami otrzymasz idealny stek. Bardziej prawdopodobne jest jednak użycie go na zewnątrz, ponieważ sam pachniesz jak stek w zamkniętych pomieszczeniach!
Dieser Oberhitzegrill ist wirklich so gut, wie er verspricht. Natürlich braucht das Steak nicht 60 Sekunden, wie angegeben, sondern eher 120 Sekunden von jeder Seite aber, und jetzt kommt das aber: es funktioniert einwandfrei. Steaks sind zart, außen schöne Maillardreaktionen (schöne Kruste).Thunfisch wird außen knusprig und bleibt innen, wie gewünscht rot. Der Grill kommt schnell auf Temperatur, beim Grillen qualmt so gut wie nichts und das Gerät bleibt während des Betriebes außen Handkalt. Der 230V Stecker macht das Gerät ideal zum Indoorbetreiben. Einziges Manko ist die Garraumgröße, es passt halt nur ein Rib-Eye Steak hinein und ist damit eher für private Haushalte geeignet. Fazit: Super Gerät mit beschränkter Füllmenge. Klare Kaufempfehlung vom Profi
Ten górny grill grzewczy jest naprawdę tak dobry, jak obiecuje. Oczywiście stek nie zajmuje 60 sekund, jak reklamowano, ale raczej 120 sekund z każdej strony, i oto rzecz: działa idealnie. Steki są delikatne, ładnie reagują Maillarda na zewnątrz (ładna skórka), tuńczyk robi się chrupiący na zewnątrz i pozostaje czerwony w środku, zgodnie z życzeniem. Grill szybko się nagrzewa, podczas grillowania prawie nic nie dymi, a zewnętrzna strona urządzenia pozostaje zimna w dotyku podczas pracy. Wtyczka 230V sprawia, że urządzenie idealnie nadaje się do użytku w pomieszczeniach. Jedyną wadą jest rozmiar komory pieczenia, pasuje tylko do steków z antrykotu i dlatego jest bardziej odpowiedni dla prywatnych gospodarstw domowych. Wniosek: Super urządzenie o ograniczonej pojemności. Wyraźna rekomendacja zakupu od profesjonalisty