Hannibal Grill wysokotemperaturowy
- Grill elektryczny
- Stal nierdzewna
- Dostępny natychmiast!
- Czas dostawy: 5 - 7 dni
- Ekspresowa dostawa
- 14 dni na zwrot
Zalety
Kompaktowy i o dużej mocy: kompaktowy grill wysokotemperaturowy o wymiarach 27 x 42 cm
Nowoczesna technika: palnik na podczerwień gwarantujący wysokie temperatury i efektywne rozprowadzanie ciepła dzięki systemowi CharForce
Duża moc: element grzejmy o mocy 2200 W gwarantujący uzyskanie temperatur do 850°C
Szczegóły dot. produktu
Grill wysokotemperaturowy do przygotowywania wykwintnych przysmaków w domowej kuchni: grill elektryczny Hannibal marki Klarstein zachwyca wysoką mocą grzejną, wysokimi temperaturami i doskonałymi rezultatami!
Element grzejny na podczerwień wysokotemperaturowego grilla Hannibal marki Klarstein o mocy grzejnej 2200 W emituje wyjątkowo intensywne promieniowanie cieplne na umieszczone poniżej potrawy. Na ruszcie grillowym ze stali szlachetnej można doskonale grillować przede wszystkim steki: dzięki zintegrowanemu systemowi CharForce gwarantującym wysokie temperatury do 850°C i półkom umieszczonym na różnych wysokościach mięso jest chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku – idealne warunki dla wyjątkowych doznań dla smakoszy!
Wymaganą temperaturę ustawia się w łatwy sposób za pomocą jednego z dwóch pokręteł regulacyjnych znajdujących się w dolnej części obudowy ze stali szlachetnej. Ciepło jest emitowane z góry przez element grzejny i dzięki obudowie z podwójnymi ściankami rozprowadzane i utrzymywane w środku w wyjątkowo skuteczny sposób. Niezawodna izolacja termiczna i bezpieczna konstrukcja należą do największych atutów grilla elektrycznego Hannibal i umożliwiają jego ustawienie w pomieszczeniach, takich jak kuchnie, jadalnie lub garaże.
Drugie pokrętło regulacyjne służy do ustawiania timera, który służy jako 60-minutowy stoper i upraszcza przygotowywanie wielu rodzajów mięsa, ryb, warzyw, chleba, zapiekanek, a nawet deserów. Dzięki intuicyjnej obsłudze, nieskomplikowanemu czyszczeniu i wszechstronnym opcjom użytkowania Hannibal gwarantuje doskonałe rezultaty w każdym momencie.
Grill wysokotemperaturowy Hannibal marki Klarstein to nieocenione urządzenie w każdej kuchni oferujące liczne funkcje i posiadające wysokiej jakości obudowę ze stali szlachetnej.
Podstawowe informacje
- Moc: 2200 W
- Temperatura: 200–850°C
- Timer czasu grillowania: 30 s – 60 min
- Ruszt grillowy o powierzchni grillowej 18,5 x 30 cm (szer. x dł.)
- Nadaje się również do warzyw, zapiekanek, chleba oraz karmelizacji deserów
- Pokrętła regulacyjne na panelu przednim
- Wyświetlacz LED ze wskaźnikiem temperatury i timerem
- System automatycznego wyłączania z zabezpieczeniem przed przegrzaniem
- Proste czyszczenie – obudowa zewnętrzna i wewnętrzna ze stali szlachetnej
- Zasilanie: 220–240 V~ | 50/60 Hz
Wymiary i szczegóły techniczne
- Wymiary: ok. 27 x 39,5 x 42 cm (szer. x wys. x gł.)
- Powierzchnia grilla: 18,5 x 30 cm (szer. x dł.)
- Długość kabla zasilającego: ok. 150 cm
- Waga: ok. 13 kg
Co zostanie dostarczone
- 1 x grill wysokotemperaturowy
- 1 x ruszt grillowy
- 1 x tacka grillowa
- 1 x tacka ociekowa
- 1 x uchwyt do rusztu i tacki
- Wielojęzyczna instrukcja obsługi
Dostawa i wysyłka
Czas dostawy: 5 - 7 dni
Nie ma komentarzy do tego artykułu.
Comprei um destes fornos em Julho/2024. O equipamento chegou em perfeito estado, robusto, entregou muito mais do que eu esperava. Funciona perfeitamente. Tive um problema com os Botões e a tinta dos indicadores. Pode ter sido mesmo uma coisa isolada. Poderia ter resultado em um problema, mas, a equipe da empresa prestou um atendimento impressionante. Rápido, cordial e muito atento. Todo o tempo a empresa demonstrou que tinha interesse de resolver meu problema rápido e o mais favorável possível. Fiquei positivamente surpreso. Recomendo o produto, e recomendo muito mesmo o vendedor. Gostaria muito que outras empresas aprendessem com eles a maneira correta de tratar um cliente. OBRIGADO a todos da equipe de atendimento.
Kupiłem jeden z tych piekarników w lipcu/2024. Sprzęt dotarł w idealnym stanie, solidny, dostarczył znacznie więcej, niż się spodziewałem. Działa idealnie. Miałem problem z przyciskami i farbą kierunkowskazów. Mogła to być nawet odosobniona sprawa. Mogło to spowodować problem, ale zespół firmy zapewnił imponującą obsługę. Szybki, przyjazny i bardzo uważny. Firma za każdym razem wykazała, że jest zainteresowana rozwiązaniem mojego problemu szybko i możliwie korzystnie. Byłem pozytywnie zaskoczony. Polecam produkt, naprawdę polecam sprzedawcę. Bardzo chciałbym, żeby inne firmy uczyły się od nich, jak należy traktować klienta. DZIĘKUJEMY wszystkim członkom zespołu serwisowego.
Pretty heavy - 17kg. Was very simple to set up. A screw was loose, but the screws are meant to be removable so no problem there. Very straightforward to use. You should read the instructions though! I found that a 3/4 inch think rump steak cooked to perfect medium rare in just under 4 minutes. When the heat goes off (timer runs out) the temperature drops rapidly so get the steak turned and back in really quickly or wait for it to heat up fully again
Dość ciężki - 17 kg. Bardzo prosty w montażu. Jedna śruba była luźna, ale śruby są przeznaczone do wyjmowania, więc nie ma problemu. Bardzo prosty w użyciu. Powinieneś jednak przeczytać instrukcję! Odkryłem, że stek z polędwicy o grubości 3/4 cala jest idealnie wysmażony na średnio wysmażony w niecałe 4 minuty. Kiedy grzanie gaśnie (timer się kończy), temperatura spada gwałtownie, więc szybko obróć stek i włóż go z powrotem lub poczekaj, aż całkowicie się nagrzeje.
J adore..il faut juste savoir s en servir ..on apprend en faisant.....je ne pense pas qu un mode d emploi serait utile... J en prendrai un deuxième asap...la viande est grillée et cuite ...délicieux..
Uwielbiam to... trzeba tylko wiedzieć, jak z tego korzystać... uczysz się przez działanie... Nie sądzę, żeby instrukcja obsługi była przydatna... Będę miał drugą jak najszybciej... mięso jest grillowane i gotowane. . . pyszne. . .
Comprei o modelo com acabamento em inox. Aquece muito rapidamente até à temperatura de 850º, muito surpreendente. Materiais sólidos, limpeza fácil. Usei uma dúzia de vezes no espaço de 3 semanas, e ainda só com carne, sempre satisfeito. Experimentei uma vez fazer torradas mas tem de se usar os níveis mais baixos e com temperatura baixa, senão a torrada fica preta em 10seg! Notei alguma imperfeição de acabamentos nos topos das chapas de inox da construção exterior do aparelho, nomeadamente arestas vivas, não desejável, algo que se remedeia facilmente. Trás 2 bandejas de água, que parecendo uma redundância até dá jeito. Se pensa comprar para dentro de casa - esqueça. A quantidade de fumo quando a carne tem gordura vai desencorajar esse cenário (eu experimentei). Mas fica facilmente numa varanda, o calor gerado está concentrado na boca do forno, as laterais, traseira e topo estão bem isolados. Boa alternativa para quando só precisa de fazer um ou dois bifes e não quer aquecer uma área grande num grelhador convencional ou mesmo a gás. Aprovado.
Kupiłem model z wykończeniem ze stali nierdzewnej. Bardzo szybko nagrzewa się do temperatury 850 stopni, co jest bardzo zaskakujące. Solidne materiały, łatwe czyszczenie. Użyłem go kilkanaście razy w ciągu 3 tygodni i nadal tylko z mięsem, zawsze byłem zadowolony. Kiedyś próbowałam zrobić tosty, ale trzeba było używać najniższych poziomów i niskiej temperatury, w przeciwnym razie tost stanie się czarny w ciągu 10 sekund! Zauważyłem pewne niedoskonałości w wykończeniach wierzchołków blach ze stali nierdzewnej na zewnętrznej konstrukcji urządzenia, a mianowicie ostre krawędzie, niepożądane, coś, co można łatwo zaradzić. Zawiera 2 tace na wodę, co wydaje się zbędne, a faktycznie przydaje się. Jeśli myślisz o zakupie do swojego domu - zapomnij o tym. Ilość dymu, gdy mięso jest tłuste, zniechęci do tego scenariusza (próbowałem). Można go jednak łatwo umieścić na balkonie, wytwarzane ciepło koncentruje się przy wylocie piekarnika, boki, tył i góra są dobrze izolowane. Dobra alternatywa, gdy potrzebujesz tylko jednego lub dwóch steków i nie chcesz podgrzewać dużej powierzchni na konwencjonalnym lub nawet gazowym grillu. Zatwierdzony.
Ich habe schon vieles ausprobiert. Grillen mit Kohle, Gas oder Strom. Der Beefer ist etwas anderes. Richtig angewendet bekommt man sein Steak in knapp 4-5 Minuten perfekt gegrillt. Es hat außen die Röstaromen und innen bleibt das Steak butterweich. Mit Meersalz und Pfeffer nach dem grillen würzen. Perfekt. Beim Steakhaus meines Vertrauens kosten Steaks vom 800 Grad Grill mehr als 25 Euro. Der Beefer kann aber noch mehr. Bratwürstchen, Fisch, Hähnchen, usw. Man muss halt mit einem Beefer testen um die perfekte Anwendung zu finden. 1-2 Minuten unterste Stufe, dann drehen (1-2 Minuten). Danach kurz oberste Stufe (max. 20-30 Sekunden). Man sieht zudem wie das Fleisch an seiner Oberfläche reagiert. Zu reinigen ist der Klarstein auch einfach. Abkühlen lassen, Backofenspray und danach auswischen. Wer über laute Geräusche meckert sollte seine Klimaanlage im Auto auch ausschalten. Sie ist nicht lauter als die Ventilatoren beim Beefer. Die Ventilatoren kühlen das Außengehäuse perfekt ab. Es besteht keine Verbrennungsgefahr. Eindeutig Kaufempfehlung.
Próbowałem wielu rzeczy. Grill z węglem drzewnym, gazem lub prądem. Beefer to co innego. Przy prawidłowym użyciu stek będzie idealnie grillowany w niecałe 4-5 minut. Ma palone aromaty na zewnątrz, a stek pozostaje maślany i miękki w środku. Po grillowaniu doprawiamy solą morską i pieprzem. Doskonały. W steakhouse, któremu ufam, steki z grilla 800 stopni kosztują ponad 25 euro. Ale Beefer potrafi jeszcze więcej. Kiełbaski, ryby, kurczaki itp. Wystarczy przetestować wołowiną, aby znaleźć idealne zastosowanie. 1-2 minuty najniższe ustawienie, następnie obróć (1-2 minuty). Następnie krótko najwyższy stopień (maks. 20-30 sekund). Możesz również zobaczyć, jak mięso reaguje na swojej powierzchni. Klarstein jest również łatwy do czyszczenia. Pozostaw do ostygnięcia, spryskaj piekarnik, a następnie wytrzyj. Każdy, kto narzeka na głośne dźwięki, powinien również wyłączyć klimatyzację w samochodzie. Nie jest głośniejszy niż fani na Beefer. Wentylatory doskonale chłodzą zewnętrzną obudowę. Nie ma ryzyka poparzenia. Zdecydowanie rekomendacja kupna.
Nach 3 Monaten nahezu täglich in Gebrauch, war Aufrüsten angesagt. Ich hab mir das Original zugelegt, den E-Beefer-Pro. Beim ersten Betrieb war mir sofort klar, das der Klarstein nicht einmal Ansatzweise diese Hitze entwickelt. Das war ein so eklatanter, fast unfassbarer Unterschied!!! Trotzdem...für Einsteiger ist der Hannibal in jedem Fall in Ordnung!...gute Qualität, das Display mit der Uhr ist nützlich, er macht seinen Job, Reinigen ist etwas umständlich...aber....er liefert ordentliche Qualität. Wenn ich den direkten Vergleich nicht hätte, gäbs auch einen Stern mehr
Po 3 miesiącach prawie codziennego użytkowania zapowiedziano aktualizację. Mam oryginał, E-Beefer-Pro. Gdy użyłem go po raz pierwszy, od razu stało się dla mnie jasne, że Klarstein nawet nie zaczął wytwarzać tego ciepła. To była tak rażąca, prawie niewiarygodna różnica!!! Niemniej jednak… dla początkujących Hannibal jest zdecydowanie w porządku!… dobra jakość, wyświetlacz z zegarem jest przydatny, spełnia swoje zadanie, czyszczenie jest trochę uciążliwe… ale… zapewnia przyzwoitą jakość. Gdybym nie miał bezpośredniego porównania, byłaby jeszcze jedna gwiazdka
Wird sehr schnell heiß. Ich verwende das Teil für souse Vide gegartes Fleisch, das ich dann im Anschluß mit diesem Gerät nochmals knusprig Grille um Röstaromen zu erreichen.
Bardzo szybko się nagrzewa. Używam tej części do mięsa gotowanego souse vide, które następnie ponownie grilluję na tym urządzeniu, aż będzie chrupiące, aby uzyskać aromat pieczeni.
Alles gut.
Wszystko jest w porządku.
Ich kann nicht sagen ob es normal ist das das Rost so anläuft das es nicht wieder richtig glänzend wird nach dem Reinigen. Das stört mich schon sehr
Nie mogę powiedzieć, czy to normalne, że rdza zaczyna się pojawiać, tak że po czyszczeniu nie świeci prawidłowo. To bardzo mi przeszkadza
Lieferzeit 3Tage früher wie vorhergesagt. Der erste Eindruck ist sehr gut. Aufheizzeit von 20-850Grad ca.200sec. Bitte sehen Sie sich das Grillrost genauer an. Die Senkung sollte nach unten sein, damit der Bratensaft in der Mitte, in der unten liegenden Fettauffang-Schale abtropfen kann. Sollte sich etwas an meine positive Bewertung ändern, werde ich das im nachhinein auch hier veröffentlichen.
Czas dostawy 3 dni wcześniej niż przewidywano. Pierwsze wrażenie jest bardzo dobre. Czas nagrzewania od 20-850 stopni ok. 200 sekund. Proszę przyjrzeć się bliżej rusztowi grillowemu. Opuszczenie powinno być skierowane w dół, aby soki z pieczeni mogły ściekać pośrodku, na tackę do zbierania tłuszczu poniżej. Jeśli cokolwiek zmieni się w mojej pozytywnej ocenie, opublikuję to później tutaj.
Er erreicht seine eingestellten Hitze schnell . Der Abstand zum Brenner läßt sich durch die Einschubhöhen gut variieren. Es bedarf trotzdem viel Erfahrung und Übung um zum guten Ergebnis zu kommen.
Szybko osiąga ustawioną temperaturę. Odległość do palnika można łatwo zmieniać za pomocą wysokości wkładania. Nadal potrzeba dużo doświadczenia i praktyki, aby uzyskać dobre wyniki.
Gut wenn man keinen Garten hat. Macht ein gutes Grillergebnis und ist in der Wohnung bei offenem Fenster gut zum grillen.
Dobrze, jeśli nie masz ogrodu. Daje dobry efekt grillowania i nadaje się do grillowania w mieszkaniu przy otwartym oknie.
Mein Menne ist Feuer und Flamme ..... im wahrsten Sinne Tolles Gerät, super Design, leicht zu bedienen,Fleisch mega knusprig.Kleiner Tip am Rande: Tomahawksteak ist aber nicht so gut geeignet für den Beefer ,aber das sollte jeder für sich selber ausprobieren. Preis-Leistungsverhältnis und Wärmeleistung ist super.
Moje Menne płonie.....dosłownie Świetne urządzenie, super design, łatwe w obsłudze, mięso super chrupiące.Mała wskazówka na marginesie: stek Tomahawk nie tak bardzo pasuje do Beefer, ale każdy powinien to zrobić dla siebie Spróbuj sam. Stosunek jakości do ceny i mocy grzewczej jest świetny.
Die wichtigste Eigenschaft des Beefers ist, dass die Hitze sehr schnell erreicht wird und der Bräunungsgrad durch die flexiblen Abstände für verschiedene Sorten Fleisch und Geflügel sehr gut variiert werden kann. Für das perfekte Ergebnis benötigt man jedoch trotzdem etwas Erfahrung und ein gutes Timing. Das Gerät ist vom äußeren Eindruck her hochwertig verarbeitet, insbesondere die Grillplatte ist massiv. Die beiden Warmhalte-, bzw. Wasserschalen sind ebenfalls massiv, sollten aber erst im Beefer mit Wasser gefüllt werden. Das Reinigen ist erstaunlich leicht, da sich die beiden Gitter für den Einschub der Platte und der Schalen mit je zwei Rändelschrauben einfach lösen lassen und alles in die Spülmaschine wandern kann. Der Innenraum lässt sich dann mit etwas Spülmittel und einem Lappen schnell auswischen. Bei der Nutzung des Beefers in der Küche sollte man die Fenster groß öffnen und am Besten Durchzug herstellen, da es - je nach Einschubhöhe des Grillgutes - durchaus zu starker Rauchentwicklung kommen kann. Damit haben wir aber gerechnet. Empfehlenswert ist der Einsatz eines Ventilators während des Beefens, der dann noch eine Weile weiterläuft. Die Küche war dann nach dem Essen wieder gut gelüftet. Zu Fettspritzern um den Beefer herum kommt es nach unseren bisherigen Erfahrungen nicht. Lediglich beim Herausziehen der Grillplatte zum Wenden tropft es, also besser ein Brett unterhalten. Alles, was wir bisher im Beefer zubereitet haben, war vorher Sous Vide gegart. Das war auch der Anschaffungsgrund für den Beefer, da das Rösten nach dem Sous Vide-Garen in der Pfanne nie so wirklich das gewünschte Ergebnis gebracht hatte. Hier hat sich das Gerät wirklich voll und ganz bewährt. Probiert haben wir bisher sowohl eine schöne zartrosa Entenbrust, als auch Spareribs, T-Bone-Steaks, diverse Entrecôte und Rumpsteaks. Hinweis: Nicht erschrecken, wenn es bei einem schön durchwachsenen Steak zu Flammenbildung kommt, wenn man es auf der obersten Schiene röstet! Wir hatten zuerst etwas Bedenken, weil das Gerät aufgrund seiner Größe in der Küche natürlich schon etwas Platz wegnimmt und wir auch noch das Sous Vide-Becken stehen haben. Aber das Endergebnis ist es auf jeden Fall wert und der Beefer ist eigentlich fast jedes Wochenende in Betrieb. Nachdem das Wetter jetzt besser wurde, haben wir ihn auch mal draußen auf der Terrasse stehen gehabt, was ebenfalls problemlos funktioniert hat.
Najważniejszą cechą Beefer jest to, że ciepło jest osiągane bardzo szybko, a stopień przyrumienienia można bardzo dobrze zmieniać dla różnych rodzajów mięsa i drobiu dzięki elastycznym odległościom. Do perfekcyjnego rezultatu potrzeba jednak jeszcze trochę doświadczenia i dobrego wyczucia czasu. Urządzenie ma wysokiej jakości wykończenie z zewnątrz, w szczególności płyta grilla jest masywna. Dwie miski do podgrzewania i wody są również solidne, ale należy je napełniać tylko wodą w Beefer. Czyszczenie jest zaskakująco łatwe, ponieważ dwie kratki do wkładania talerza i misek można łatwo wyjąć za pomocą dwóch radełkowanych śrub i wszystko można włożyć do zmywarki. Wnętrze można następnie szybko wytrzeć niewielką ilością płynu do mycia naczyń i ściereczką. Podczas korzystania z Beefer w kuchni okna powinny być szeroko otwarte i najlepiej stworzyć przeciąg, ponieważ - w zależności od wysokości wsunięcia grillowanej żywności - może być dużo dymu. Ale tego się spodziewaliśmy. Zaleca się używanie wentylatora podczas wołowiny, który następnie działa jeszcze przez chwilę. Następnie po posiłku ponownie dobrze wentylowano kuchnię. Z naszych dotychczasowych doświadczeń wynika, że wokół Wołowiny nie ma rozprysków tłuszczu. Kapie tylko wtedy, gdy wyciągniesz płytę grilla, żeby ją obrócić, więc lepiej mieć deskę. Wszystko, co do tej pory przygotowaliśmy w Beefer, było wcześniej gotowane metodą sous vide. To też było powodem zakupu Beefera, ponieważ pieczenie go na patelni po gotowaniu metodą sous vide nigdy nie przyniosło pożądanego efektu. Urządzenie naprawdę się tutaj sprawdziło. Do tej pory próbowaliśmy zarówno pięknej, delikatnej różowej piersi z kaczki, jak i żeberek, steków T-bone, różnych antrykotów i steków z rumpla. Uwaga: Nie przejmuj się, jeśli stek z ładnymi smugami zacznie się palić podczas pieczenia na górnym ruszcie! Na początku mieliśmy pewne obawy, ponieważ urządzenie zajmuje trochę miejsca w kuchni ze względu na swoje rozmiary, a my mamy również miskę do sous vide. Ale efekt końcowy jest zdecydowanie tego wart, a Beefer kursuje prawie w każdy weekend. Teraz, gdy pogoda się poprawiła, mieliśmy go również na zewnątrz na tarasie, który również działał bez żadnych problemów.
Kleine Bereicherung für den Männergrillabend. Hat man den Dreh erst einmal raus, entstehen wunderbare Ergebnisse. Leicht zu reinigen und 2. Schale auch dabei. Einzig die Kunststoffregler, die passen nicht zur Haptik.
Małe wzbogacenie męskiego wieczoru przy grillu. Kiedy już to zrozumiesz, pojawią się wspaniałe rezultaty. Łatwy do czyszczenia i wyposażony w drugą miskę. Tylko plastikowe elementy sterujące, nie pasują do wrażenia.
Un peu petit par contre super qualité. Un mode d'emploi aurait été le bien venu
Trochę mały, ale świetna jakość. Instrukcja obsługi byłaby mile widziana.
Macht eigentlich was er soll, nur die Zeitangaben passen nicht wirklich. Je nach Garstufe, muss man mit der doppelten Zeit rechnen. Die Verteilung der Hitze ist recht gleichmäßig.
Właściwie robi to, co powinien, tylko czasy nie do końca pasują. W zależności od poziomu gotowania należy liczyć się z podwójnym czasem. Rozkład ciepła jest dość równomierny.
È un prodotto molto particolare: un fornetto ad infrarossi che raggiunge gli 800 gradi che va a corrente! Sul mercato ci sono svariati modelli del genere ma tutti più costosi e soprattutto a gas. Potendolo utilizzare solo in casa, mi sono ritrovato con poche alternative, anzi unica! Il Prodotto funziona benissimo, la temperatura sale velocemente, e la maillard sulla carne è praticamente perfetta: bastano un paio di minuti per lato. Facilissimo da utilizzare, serve attenzione viste le temperature che si raggiungono e soprattutto armarsi di olio di gomito una volta utilizzato: si sporca di tutto. Manopole, piano, intento, griglie etc etc. A tal proposito Forse le manopole le avrei posizionate diversamente ed inoltre avrei inserito una sorta di piano in acciaio in quanto quando si estrae la griglietta per controllo o per girare, si versa tutto il grasso/ olio sul piano di lavoro. L’interno ovviamente si insudicia e va pulito, una volta raffreddato. Comunque geniale come prodotto, soprattutto per chi non può posizionare bbq in condominio.
To bardzo szczególny produkt: piekarnik na podczerwień, który osiąga temperaturę 800 stopni i działa na energię elektryczną! Na rynku dostępnych jest wiele modeli tego typu, ale wszystkie są droższe i przede wszystkim zasilane gazem. Ponieważ mogłem go używać tylko w domu, znalazłem kilka, a raczej wyjątkowych, alternatyw! Produkt działa bardzo dobrze, temperatura szybko rośnie, a kolczatka na mięsie jest praktycznie idealna: wystarczy kilka minut z każdej strony. Bardzo łatwy w użyciu, należy zachować ostrożność, biorąc pod uwagę osiągane temperatury, a przede wszystkim uzbroić się w smar łokciowy po użyciu: wszystko się brudzi. Pokrętła, plan, intencja, siatki itp. W związku z tym być może inaczej ustawiłbym pokrętła, a także umieściłbym coś w rodzaju stalowej powierzchni, ponieważ podczas wyjmowania grilla w celu sprawdzenia lub obrócenia cały tłuszcz/olej wylewa się na powierzchnię roboczą. Wnętrze oczywiście ulega zabrudzeniu i należy je wyczyścić po ostygnięciu. Jednak produkt genialny, zwłaszcza dla tych, którzy nie mogą postawić grilla w bloku.
Einziges Manko: der Grillraum könnte etwas größer sein. Zwei nicht allzu große Steaks passen zwar rein, aber mit einen T-Bone ist der Grillrost gut ausgefüllt.
Jedyny mankament: sala grillowa mogłaby być nieco większa. Zmieściły się dwa steki, które nie są zbyt duże, ale ruszt grillowy jest dobrze wypełniony T-bone.
Der Klarstein Hannibal ist meinen Einstieg in die wunderbare Welt des Beefens. Ich habe mich FÜR den Hannibal entschieden, weil er vergleichsweise günstig ist, weil er strombetrieben ist, und weil er auf mehreren Höhen befüllt werden kann - insbesondere letzteres war mir sehr wichtig, da die günstigsten Produkte am Markt einen fixen Abstand zum Grillrost haben. Das Gerät ist RIESIG groß, und auch durchaus nicht leicht. Die Außenhülle aus Metall macht einen extrem soliden Eindruck, die Verarbeitung ist makellos, so weit ich das sehen/beurteilen kann. Vier dicke Gummi-Antirutsch-Füße sorgen für einen bombenfesten Stand. "Mobil" ist der Hannibal eher nicht: Es gibt keine Griffe oder Halter, man muss entweder mit langen Armen umgreifen, oder die Arme wie ein Gabelstapler in den Garraum schieben. Für den Zubehör gibt es keinerlei Verstaumöglichkeiten. Ebenso kann man das Anschlusskabel weder irgendwo verstauen, noch abnehmen. Im Betrieb macht Hannibal ganz ordentlich Lärm, mehrere Lüfter laufen permanent mit, und auch noch einige Minuten nach - die sorgen aber dafür, dass das Gehäuse im Betrieb an den Seiten und oben anfassbar kühl bleibt. Sehr nervig sind allerdings die sehr lauten Pieptöne, die er macht, wenn man die beiden Drehknöpfe bedient. Die Temperaturanzeige vorne ist nur Show, was mir aber ehrlich gesagt von vornherein klar war: Sie zeigt konstant 850 Grad an, was absolut unrealistisch ist. Ich habe es auch schon geschafft das Gerät beim aufwärmen durch wildes Knopfdrücken in einen Sicherheitsmodus zu versetzen: Das Heizelement ging aus - trotzdem zählte die Temperaturanzeige weiterhin munter hoch. Etwas unzufrieden bin ich mit der Handhabung des Grillrosts: Dafür wird eine Haltestange mitgeliefert, die man in eine Öffnung am Rost stecken kann, und das ganze hält dann alleine durch das Gewicht des Rosts. Ja, funktioniert, ist aber nicht so einfach zu balancieren. Der Rost alleine wiegt schon mehrere Kilo, und wenn da noch ein ordentliches Stück Fleisch draufliegt, muss man die Stange schon mit zwei Händen halten, und dann zusehen, dass man die Haltestangen im inneren gerade trifft. Ebenfalls etwas unzufrieden macht mich die Größe des Heizelements: Zwar belegt es die volle Breite, aber nur etwa die Hälfte der Tiefe des Garraums. Für ein Porterhouse wirds schon knapp. Insgesamt bin ich dennoch zufrieden mit dem Hannibal: Unabhängig davon, ob er 600 oder wirklich 850 Grad erreicht, wird er deutlich heißer als alle anderen Grillmöglichkeiten, die ich besitze, und das ist für mich auch sein Einsatzzweck. Ich richte ja keine Sterneküche an. :)
Klarstein Hannibal to moje wejście do cudownego świata wołowiny. Wybrałam Hannibala, ponieważ jest stosunkowo tani, ponieważ jest zasilany prądem i może być napełniany na kilku wysokościach – szczególnie to drugie było dla mnie bardzo ważne, ponieważ najtańsze produkty na rynku mają stałą odległość od ruszt grillowy. Urządzenie jest OGROMNE i wcale nie jest lekkie. Metalowa obudowa zewnętrzna robi niezwykle solidne wrażenie, wykonanie jak na moje oko bez zarzutu. Cztery grube gumowe, antypoślizgowe nóżki zapewniają solidną podstawę Hannibal nie jest tak naprawdę „mobilny”: nie ma uchwytów ani uchwytów, trzeba go albo chwycić długimi rękami, albo wepchnąć ramionami do komory gotowania jak Wózek widłowy. Brak możliwości przechowywania akcesoriów. Podobnie kabel połączeniowy nie może być nigdzie schowany ani usunięty. Podczas pracy Hannibal dość głośno pracuje, cały czas pracuje kilka wentylatorów, które działają przez kilka minut - ale zapewniają, że obudowa pozostaje chłodna w dotyku po bokach i na górze podczas pracy. Jednak bardzo głośne dźwięki, które wydaje po przekręceniu dwóch pokręteł, są bardzo irytujące. Wyświetlacz temperatury z przodu jest tylko na pokaz, ale szczerze mówiąc, od początku było to dla mnie jasne: stale pokazuje 850 stopni, co jest absolutnie nierealne. Udało mi się również przełączyć urządzenie w tryb bezpieczeństwa przez gwałtowne naciśnięcie przycisku podczas nagrzewania: Element grzejny zgasł - ale wyświetlacz temperatury nadal radośnie odliczał. Jestem trochę niezadowolony z obsługi rusztu grillowego: w tym celu dołączony jest pręt podtrzymujący, który można włożyć w otwór w ruszcie, a całość trzyma się wtedy ciężarem samego rusztu. Tak, to działa, ale nie jest to takie łatwe do zrównoważenia. Sam grill waży kilka kilogramów, a jeśli leży na nim porządny kawałek mięsa, trzeba przytrzymać drążek obiema rękami, a następnie upewnić się, że uderzamy prosto w wewnętrzne pręty podtrzymujące. Jestem też trochę niezadowolony z rozmiaru elementu grzejnego: chociaż zajmuje on całą szerokość, zajmuje tylko około połowy głębokości komory gotowania. Robi się ciasno jak na porterhouse. Ogólnie rzecz biorąc, jestem zadowolony z Hannibala: niezależnie od tego, czy osiąga 600, czy naprawdę 850 stopni, robi się znacznie cieplejszy niż jakikolwiek inny grill, który posiadam, i właśnie do tego go używam. Nie robię gwiazdorskiej kuchni. :)
Umständlich zu handhaben, Drehschalter sehr instabil, beim Auspacken kamen einem schon lose Schrauben entgegen. Einzig die Garleistung war sehr gut. Das Gerät müsste komplett überarbeitet werden, dann vielleicht wieder ein Kauf wert. Gerät zurück. Erstattung erfolgte prompt durch den Händler.
Niezręczny w obsłudze, obrotowy przełącznik bardzo niestabilny, podczas rozpakowywania poluzowane śruby podchodziły do ciebie. Tylko wydajność gotowania była bardzo dobra. Urządzenie musiałoby zostać całkowicie przerobione, wtedy może warto byłoby kupić ponownie. urządzenie z powrotem. Sprzedawca niezwłocznie zwrócił pieniądze.
Rückwärtsgrillen mit dem Grill geht prima und gelingt immer. Steak im Backofen auf die gewünschte Kerntemperatur bringen und dann nur noch bei voller Leistung mit dem Hannibal anknuspern. Geht auch wenn das Fleisch eher dünn geschnitten ist ohne dass das Steak zur Schuhsohle wird. Tipp: Das Fleisch sollte möglichst gleichmäßig geschnitten sein und soweit oben wie möglich eingeschoben werden.
Grillowanie tyłem z grillem działa świetnie i zawsze się udaje. Doprowadź stek do pożądanej temperatury rdzenia w piekarniku, a następnie chrupiąc go Hannibalem z pełną mocą. Działa również, jeśli mięso jest pokrojone raczej cienko, tak aby stek nie stał się podeszwą buta. Wskazówka: Mięso powinno być pokrojone możliwie równo i wciśnięte jak najwyżej.
Habe schon eine hervorragende Steaks mit dem Gerät zubereitet. Schnell zuverlässig und lässt sich auch vernünftig reinigen. Einziges Manko ist, dass die Temperatur an der offenen Seite deutlich geringer ist und das Gargut eigentlich einmal gedreht werden muss um ein gleichmäßiges Ergebnis zu erzielen. Das lässt sich aber gut händeln. Auch sollte man vor das Gerät ein Brett oder eine Tropfschale stellen, damit beim Enden der Bereich vor dem Gerät nicht verschmutzt wird.
Przygotowałem już doskonały stek z urządzeniem. Szybki, niezawodny i łatwy w czyszczeniu. Jedyną wadą jest to, że temperatura po otwartej stronie jest znacznie niższa, a jedzenie faktycznie trzeba raz obrócić, aby uzyskać równomierny efekt. Ale z tym można sobie dobrze poradzić. Przed urządzeniem należy również umieścić deskę lub tackę ociekową, aby po zakończeniu pracy obszar przed urządzeniem nie uległ zabrudzeniu.
Also ich bin überaus beeindruckt und sehr erfreut! Dieser Beefer ist sehr wertig verarbeitet und optisch ansprechend. Heitzt super schnell auf (ca. 3 Grad pro Sekunde). Die Einschübe lassen sich durch das Lösen von 4 gerändelten Schräubchen demontieren das erleichtert eine Reinigung enorm,hierzu benötigt man kein Werkzeug! Allein das hat schon 5 Sterne verdient! Das Gehäuse bleibt so gut wie kalt bis Lauwarm . Richtig tolles Gerät,super schnell durch die Firma Klarstein geliefert. Vielen Dank!
Jestem więc pod ogromnym wrażeniem i bardzo zadowolony! To wołowina jest bardzo wartościowa przetworzona i atrakcyjna wizualnie. Nagrzewa się bardzo szybko (około 3 stopni na sekundę). Wkłady można zdemontować odkręcając 4 śruby radełkowane, co znacznie ułatwia czyszczenie, nie są do tego potrzebne żadne narzędzia! Samo to zasługuje na 5 gwiazdek! Obudowa pozostaje dość zimna lub letnia. Naprawdę świetne urządzenie, super szybko dostarczone przez firmę Klarstein. Dziękuję bardzo!
Zuerst: das Ding ist sehr schnell auf Betriebstemperatur = 800° Die Einstellung mit dem gepiepse ist dann doch mehr als lästig und zu LAUT. Dann muß man das Fleich schnell in das Fach schieben. Dann heruasnehmen und wenden. Zwischenzeitlich ist die Temperatur stark abgefallen. Also muß man warten bis die soll Temperatur wieder erreicht wurde. OK. Ich behersche das Ding noch nicht, aber es liegt auch keine schlüssige Erklärung vor. Hätte mir noch einige Rezepte und Grillvorschläge gewünscht für z.B. Ente, Lamm, . Also nicht nur eine zeitliche Angabe, sondern wie vorbereiten, welche Temperatur und vor allem, was man beachten sollte!
Po pierwsze: rzecz jest bardzo szybka do temperatury roboczej = 800 ° Ustawienie z sygnałem dźwiękowym jest więcej niż denerwujące i zbyt GŁOŚNE. Następnie trzeba szybko wepchnąć mięso do komory. Następnie wyjmij i odwróć. Tymczasem temperatura gwałtownie spadła. Musisz więc poczekać, aż temperatura docelowa zostanie ponownie osiągnięta. OK. Nie opanowałem jeszcze tej rzeczy, ale nie ma też ostatecznego wyjaśnienia. Przydałoby mi się więcej przepisów i propozycji grillowania np. kaczka, jagnięcina, . Czyli nie tylko wskazanie czasu, ale jak się przygotować, w jakiej temperaturze i przede wszystkim na co zwrócić uwagę!
Lo compré para hacer entrecots y chuletones y la verdad es que salen perfectos, pero la sorpresa agradable han sido las costillas de cordero que salen doradas por fuera y tiernas y jugosas por dentro, antes quedaban mucho más secas. Es pequeño, no tiene puerta y la superficie que queda debajo del grill es muy pequeña, on lo que si pones una bandeja entera hay que girarla porque una parte se hace y la otra queda cruda, pero como los tiempos de cocción son muy cortos, se hace en poco tiempo. Lo que más me ha gustado es que está aislado de manera excelente. Lo tengo sobre el mármol de la cocina y encima hay armarios. Pensaba que tal vez tuviera que buscar otra ubicación si desprendía demasiado calor, pero está tan bien aislado que la parte exterior casi no se calienta. Lo compré de oferta por 169,99€ y me parece un precio aceptable para la utilidad que tiene. Si hubiera tenido que pagar más de 300 que parecer ser lo que cuesta habitualmente, me habría parecido un gasto excesivo que no merece la pena. Edido después de tres meses de uso para decir que lo uso mucho, ya casi no hago carne o pescado en la sarten. Un uso estrella es la sardinada: sardinas sin limpiar, tal como salen del mar. Las aso a temperatura máxima y cuando ya están echo por encima un poco de sal gruesa y aceite de oliva. Cada persona limpia las suyas como quiere. Divinas!
Kupiłem go do robienia antryków i steków i prawda jest taka, że wychodzą idealne, ale miłym zaskoczeniem były żeberka jagnięce, które wychodzą złociste na zewnątrz, a delikatne i soczyste w środku, zanim były znacznie bardziej suche. Jest mały, nie ma drzwiczek i powierzchnia pod grillem jest bardzo mała, więc jeśli położysz na nim całą blachę, to musisz ją obrócić, bo jedna część jest upieczona, a druga surowa, ale ze względu na czas gotowania są bardzo krótkie. Robi się to w krótkim czasie. Najbardziej podobało mi się to, że jest doskonale izolowany. Mam go na marmurze w kuchni, a na górze są szafki. Pomyślałem, że będę musiał znaleźć inne miejsce, jeśli wydziela zbyt dużo ciepła, ale jest tak dobrze izolowane, że na zewnątrz ledwo się nagrzewa. Kupiłem go na wyprzedaży za 169,99 € i wydaje się to akceptowalną ceną, biorąc pod uwagę jego użyteczność. Gdybym musiał zapłacić więcej niż 300, co wydaje się tyle, ile zwykle kosztuje, wydawałoby się to nadmiernym wydatkiem, który nie był tego wart. Edytowałem po trzech miesiącach użytkowania, aby powiedzieć, że używam go dużo, prawie nie robię już mięsa ani ryb na patelni. Gwiazdą są sardynki: nieoczyszczone sardynki, takie, jakie pochodzą z morza. Pieczemy je w maksymalnej temperaturze, a gdy są gotowe, posypuję je odrobiną soli gruboziarnistej i oliwą z oliwek. Każdy sprząta swoje tak jak chce. Boski!
Le produit multimédia n'a pas pu être chargé. Très bon produit,mais ne pas laisser allumé mode 850 degrés sans rien car il se mets en sécurité 4/5 minutes.
Nie można załadować produktu multimedialnego. Bardzo dobry produkt, ale nie zostawiaj go włączonego w trybie 850 stopni bez niczego, bo przechodzi w tryb awaryjny na 4/5 minut.
Diesen Hochtemperaturgrill habe ich mir zugelegt, um auch bei hohen Außentemperaturen in der Wohnung grillen zu können. Somit konnte ich zu Hause leckere Gerichte zubereiten. Zudem kann ich nun mit dem Elektrogrill entspannt hohe Grilltemperaturen erreichen. Es ist einfach die Temperatur zu regeln und ich habe mit Hilfe der Schaltuhr schon verschiedene Gemüse und Fleischsorten zubereitet. Mit dem weiteren Zubehör kann ich den Grill nur weiterempfehlen.
Kupiłem ten grill wysokotemperaturowy, aby móc grillować w mieszkaniu nawet wtedy, gdy na zewnątrz panują wysokie temperatury. Mogłam więc przygotowywać pyszne dania w domu. Ponadto mogę teraz z łatwością osiągnąć wysokie temperatury grillowania za pomocą grilla elektrycznego. Łatwo jest regulować temperaturę, a ja gotowałem różne warzywa i mięsa za pomocą timera. Z innymi akcesoriami mogę tylko polecić grill.
Questo grill è arrivato in breve tempo, facile da utilizzare e programmare, funziona benissimo. Raggiunge la temperatura di 850 gradi in pochissimi secondi. Il dispositivo si presenta robusto e ben realizzato. Gli accessori interni si smontano e si lavano tranquillamente in lavastoviglie, troverete all’interno della confezione 1 griglia, 1 teglia da griglia, 1 vaschetta di raccolta del grasso e l’impugnatura per griglia e teglia. La griglia ha una potenza di 2.200 Watt, adatto non solo per grigliare la carne e pesce, ma anche per cuocere verdure timballi e perché no anche delle pizzette e calzoni. La griglia interna misura 18.5 per 30 cm. Inoltre ha un display dove poter visualizzare il timer regolabile fino a 60 minuti e la temperatura da 200° fino a 850°.
Grill dotarł szybko, jest łatwy w obsłudze i programowaniu, działa świetnie. W ciągu zaledwie kilku sekund osiąga temperaturę 850 stopni. Urządzenie sprawia wrażenie solidnego i dobrze wykonanego. Akcesoria wewnętrzne można zdemontować i można je łatwo myć w zmywarce. Wewnątrz opakowania znajduje się 1 grill, 1 patelnia do grillowania, 1 taca do zbierania tłuszczu oraz uchwyt do grilla i patelni. Grill ma moc 2200 W i nadaje się nie tylko do grillowania mięsa i ryb, ale także do gotowania warzyw, timbales, a nawet pizzy i calzone. Wewnętrzny grill ma wymiary 18,5 na 30 cm. Posiada również wyświetlacz, na którym można zobaczyć regulowany timer do 60 minut i temperaturę od 200° do 850°.