Flinstone Steel Wędzarnia elektryczna
- 1600 watt
- Piec wędzarniczy elektryczny
- Srebrny Metal
- Dostępny natychmiast!
- Czas dostawy: 5 - 7 dni
- Ekspresowa dostawa
- 14 dni na zwrot
Zalety
Wielofunkcyjny: elektryczny piec wędzarniczy do wędzenia ryb, mięsa, kiełbasy, tofu i warzyw
Wydajny: grzałka o mocy 1600 W
System Hybrid Smoke: wędzenie różnorodnych produktów na gorąco i na zimno za pomocą elastycznej regulacji temperatury
Szczegóły dot. produktu
Delikatne sygnały dymne: Jeśli z wędzarni Klarstein Flintstone Steel napływa apetyczny zapach, to znaczy że w domu szykuje się pyszne jedzenie. W aromatycznym dymie wędzą się szlachetne specjały z mięsa, ryb i kiełbasek oraz tofu i warzyw.
Poznaj tradycyjną metodę wędzenia. Dopiero piec wędzarniczy Klarstein Flintstone Steel nadasz najróżniejszym potrawom właściwy smak, zgodnie z własnymi upodobaniami. Wędzone mięsa, ryby lub kiełbaski są przy tym znacznie dłużej przydatne do spożycia. Grzałka elektryczna o mocy 1600 W i sterowany termostat na górze urządzenia powodują generowanie dymu ze zrębków poddając produkty procesowi bardzo powolnego, perfekcyjnego wędzenia. Trzy chromowane ruszty wędzarnicze o wymiarach 40 x 25 cm zapewniają wystarczającą ilość miejsca na porcje boczku, tofu, czy też własne kreacje z kiełbas, podczas gdy trzy haki zapewniają dodatkową przestrzeń do zawieszania szynki lub kiełbasy. Skropliny i skapujący tłuszcz gromadzą się w wyjmowanym ociekaczu, co ułatwia późniejsze czyszczenie. Gęstość dymu w komorze wędzarniczej Klarstein Flinstone Steel reguluje się wygodnie przy pomocy tylnej klapy wentylacyjnej. Wbudowany w drzwi termometr do 300 ° C ułatwia monitorowanie temperatury wędzenia. Zrębki i aromaty wędzarnicze zamieniają się w smakowity dym w wyjmowanej misce ze stali nierdzewnej, umieszczonej bezpośrednio nad grzałką elektryczną. Dzięki lekkiej konstrukcji i górnemu uchwytowi do przenoszenia wędzarnia daje się łatwo przemieszczać.
Cenny kunszt wędzenia można posiąść i doskonalić we własnym domu. Piec wędzarniczy Klarstein Flintstone Steel sprawi, że na twój stół trafią nie tylko potrawy o delikatnie pikantnym smaku, ale także o długim okresie trwałości.
Należy pamiętać, że ze względu na wytwarzanie dymu z wędzarni można korzystać tylko na zewnątrz.
Podstawowe informacje
- włącznik/wyłącznik z tyłu urządzenia
- zdejmowana misa ze stali nierdzewnej do wędzenia zrębków i aromatów
- izolowane termicznie uchwyty na drzwiczkach i na górna część urządzenia
- li>
- regulowany termostat
- magnetyczne zamknięcie na drzwiach
- lekka konstrukcja i uchwyt ułatwiający przenoszenie
- 3 haczyki do zawieszania mięsa podczas wędzenia
- chromowane ruszty wędzarnicze, wyjmowane w celu łatwego czyszczenia
- zdejmowana misa do zbierania skroplonej wody i tłuszczu
- zewnętrzna część urządzenie pomalowane czarną farbą proszkową, drzwi ze szczotkowanej stali nierdzewnej
- stabilne gumowe nóżki zapewniające bezpieczne ustawienie
- widelec ochronny
- zasilanie: 220 - 240 V~ /50 Hz
- najniższa możliwa do ustawienia temperatura: 50°C
Wymiary i szczegóły techniczne
- wymiary wędzarni: ok. 50 x 74 x 35 cm (SxWxG)
- wymiary komory wewnętrznej: ok. 45 x 57,5 x 29 cm (SxWxG)
- wymiary rusztu wędzarniczego: ok 44 x 26,5 cm (SxG)
- wymiary ociekacza: ok.39,5 x 26 cm ( SxG)
- waga: ok. 13,5 kg
Co zostanie dostarczone
- 1 x piec wędzarniczy
- 3 x ruszt wędzarniczy
- 3 x hak wędzarniczy
- 1 x ociekacz
- 1 x miska ze stali nierdzewnej
- 1 x chwytak
- instrukcja obsługi w języku niemieckim (inne języki: angielski, francuski, włoski i hiszpański)
Dostawa i wysyłka
Czas dostawy: 5 - 7 dni